7 Comments

Hela vår pågående jorden runt-planering styrs ju väldigt mycket av vad just vi som familj söker och vill ha ut av resan.
Som resenärer är vi ungefär såhär:

* Planerar det mesta rätt detaljerat i förväg.

* Backpacker-typer. Lätt packning. Tänker (nästan) alltid på budgeten.

* Men kan också ibland lägga på lite mer för boendet till förmån för ett bra läge. Att välja det allra billigaste som kanske ligger superlångt från tex strand, restauranger, affärer kan ju i slutänden bli en sämre affär eftersom man dels tappar tid och också kanske måste lägga pengar på transporter.

* Hittar på rätt mycket grejer på dagarna, men inte nödvändigtvis dyra saker. Mer av typen hyra cyklar och dra omkring, testa olika enkla små matställen mm. Vi har paddlat mycket kajak under våra resor, och det gillar vi verkligen allihop.

thunberg5
Heldag på cykel bland risfälten på Balis landsbygd, hösten 2013.

* Vill gärna känna att vi kommer nära landet och människorna som bor där.

* Går väldigt mycket på rekommendationer av andra resenärer, gärna från människor vi känner eller möter ute under resorna som känns rätt lika som oss i vad man gillar/söker.

SONY DSC
Firar Jacks fyraårsdag feb -14 med att åka traditionell vietnamesisk ”snurrbåt”.

* Under en längre resa gillar vi att landa lite ”längre” tid ibland, uppemot tio dagar och gärna mer är grymt. Vi är bra på att ”slå oss till ro” även när vi är ute och backpackar omkring.

* Säkerhetsmedvetna. Gör vad vi kan för att undvika platser som vi har anledning att tro är osäkra, och vi är rätt bra på att förvara stöldbegärliga saker klokt.

* Är väldigt förtjusta i annorlunda/roliga boenden. Har tältat i Thailand, bott i trädkoja i Indien, semestrat i husbåt i Berlin och i ett tigerrum på ett helt galet byggt hotell som lämpligt nog heter Crazy house i Vietnam. Bland annat.

IMG_3424
Däruppe bodde vi förra vintern! I en synnerligen enkel men cool trädkoja, uppe i bergen utanför Munnar i södra Indien.

* Tålmodiga. Förbereder oss inför oförutsedda händelser som bussar som aldrig kommer, försenade tåg osv, genom att ha tex kortspel till hands och inte stressa upp oss eller tjura till, eftersom det endast bidrar till dålig stämning för alla fyra och då blir allt rätt outhärdligt.
Så lite gnäll som möjligt – gäller oavsett ålder – är bästa grejen för smidiga resor!

SONY DSC
Crazy house! Hotell i jordbruksstaden Dalat på landsbygden i Vietnam.

Sen gillar vi en massa andra sorters upplevelser, också. Men den här planeringen fortsätter hur som helst i ovanstående anda.
Just nu pågår jobbet med att fixa ihop en bra rutt på Sri Lanka, som blir det första längre stoppet vi gör. En månad i landet, är planen.

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

7 Replies to “10 saker om oss”

 1. I have read your article carefully and I agree with you very much. So, do you allow me to do this? I want to share your article link to my website: Log in

 2. Alltså, filar själv på ett liknande inlägg… 🙂
  Känner igen mig i en del du skriver som tex ”udda boenden” försöker vi hitta där det finns.
  ”Hittar på grejer hela dagarna”. Ja, erkänner.
  Vill egentligen vara backpacker ibland, men slutar alltid som tråkig 2-veckors resväsketurist… 🙂

  1. Haha, och jag kan känna ibland att ”åh, vad skönt att vara en tvåveckors resväsketurist!” 🙂 Eller ja… Men att kanske rentav ha plats för något snyggt i väskan, och inte gå runt på samma fem plagg i två månader… Ja, nån gång emellanåt är det inte så dumt med den där resväskan 🙂 🙂

  1. 🙂 Ibland önskar jag nästan att jag var sämre på att planera, höll jag på att säga… Nej, så menade jag kanske inte, men lägger ENORMT mycket tid på det, och jag tycker verkligen om det och vi trivs väldigt bra med att ha mycket förberett & klart.
   Men ibland snöar jag in så på vissa detaljer och då tar planeringen orimligt mycket tid…
   Det är den där ständiga jakten på balansen, inte alltid så enkel att hitta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.