No Comments

Ja… vart ska jag börja. Vi hade förväntat oss vacker natur och sköna dagar vid Mekongfloden, men vi hade aldrig trott att det skulle vara så makalöst fint här!
Vi reste alltså med minibuss i 2,5 timme och därefter i en liten träbåt i en halvtimme och kom fram till ön Don Khone som tillhör 4000 islands i södra Laos. Vi har flyttat in i ett ”floating house” på floden (mer om det senare).
Vi upptäckte snart att det är cykel som är grejen här. Det finns inga bilar och nästan inga motorcyklar, och små vägar och stigar som slingrar sig runt den ganska lilla ön.

Vår första dag på cykel blev en ändlös rad av wow-upplevelser, och ja, det har bara fortsatt sen dess. Men vi börjar med dag 1 i bilder:

Efter några timmars cyklande kom vi fram till en sandstrand som passade utmärkt för bad
Och där ligger jag och flyter i Mekongfloden!
Paus vid en liten bro i skogen

Patrik fångade Milo på bild vid ett träd
Plötsligt spärrades vägen av dessa vattenbufflar. Första gången blev vi lite… förvånade. Men nu har vi vant oss. Djuren är ett vanligt förekommande inslag på ön
En annan överraskning var det här vattenfallet som vi kom fram till på eftermiddagen. Det är så stort att det inte går att fånga på en bild. Mängder av små och större fall som rasade nerför klippväggarna

Cykelväg
Vi tvekade lite när vi nådde fram till denna bro… Men bestämde oss för att chansa och köra över den, och det gick ju bra!

Vid vattenfallets slut fortsatte floden vidare här

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.