No Comments

Idag drar vi ut på Mekongfloden för en tvådagarskryssning, något som vi sett fram emot egentligen sen vi började planera vår resa. Att se deltat i Vietnam har varit – och är – ett viktigt mål!!

Medan vi upplever, njuter, ser, hör, doftar och ÄR – så tar vi er med tillbaka till Alla Hjärtans Dag, som vår lilla familj från och med i år har bestämt att den är vår alldeles egen dag. Familjen Thunbergs Kärleksdag, helt enkelt!

Och den började med skattjakt inne på Crazy House-området. Och den fortsatte med pumpasoppa (såklart!!) och lasagne på en restaurang inne i stan som vi fått tips om.
Sen: svan-trampbåt på stadens konstgjorda sjö.

Och därefter: THE VALLEY OF LOVE! Ja kära nån, vilken tur att vi åkte till ”Kärlekens dal”! I vår guidebok beskrivs detta som en plats som ”västerländska turister tycker består av för mycket kitsch och helst undviker”

Men – det gjorde oss såklart bara mer intresserade! Så det blev en taxi till ” Valley of love” som visade sig vara ett gigantiskt stort parkområde med galet mycket kärleksrelaterade statyer, rosa hjärtan, hoppborg, svanbåtar, och så vidare och så vidare.
Vi var de enda västerlänningarna inom synhåll, under hela eftermiddagen. Det här var verkligen vietnamesiernas egen plats! Så många förälskade par som hyrde en fotograf för en timme som fotade dem framför alla dessa statyer! Så många sällskap som fotograferade varandra framför all kitsch.

Men det var ju såklart jätteroligt att uppleva och se! Och barnen hoppade hoppborg en lång stund, och vi åkte sightseeingtåg på området och Milo fick korv på spett och Jack fick popcorn – så alla hade det bra!

Sen tog vi en taxi till en restaurang, åt fin-middag och sen hem till Tigerroom där vi kröp till sängs.

Åker svan-trampbåt!

Milo fotograferar sin mamma och pappa i ett av Kärlekens Dals många hjärtan

Man måste ju ändå gilla att till och med plattorna var hjärtformade i Kärlekens dal!

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.