32 Comments

DSC00932

Hej Jack!
Det är faktiskt svårt att förstå att du bara fyller sju år idag. Det känns som att vi har haft dig hos oss mycket längre, som att du alltid har varit här med alla dina klokheter, alla dina tankar och alla dina ord.

Du har så många, många ord. Från det du vaknar tills dess du något motvilligt låter ögonen blunda på kvällen. Så många, många ord, och så många frågor. Så många resonemang och åsikter.

Jag tänker ibland, att hur ska vi ta hand om allt som är du på rätt sätt. Du känns ofta så stor, så klok, så… ja… stor. Men såklart så är du ju liten också, och det är ju viktigt att se även det.

Något som jag är så lycklig över just nu är att vi gett oss själva all den här tiden som vår jorden runt-resa innebär. Vi har tiden att lyssna.
Det är vi som får höra alla orden, från morgon till kväll. Det är vi som pratar med dig om stjärnor och planeter, om andra världskriget, om vem som bestämmer i Sverige, om fotbollsspelare, surfing, kompisar, om alla dina framtidsplaner, alla ställen du vill se, alla platser du vill återvända till.
Vi pratar om Gud och religioner. Buddha, Allah och orättvisor.
Du bekymrar dig över Sverigedemokraterna och USA:s nya president. Förstår inte varför krig finns och absolut inte hur man kan tycka illa om någon för att den tror på något annat än Jesus och har mörkt hår.

Vi googlar vilka tio länder som är störst i världen, först när det gäller ytan, sen befolkningen. Vi tittar på kartor och du ställer nya frågor, och vi svarar efter bästa förmåga.
Och vi kan göra det för att vi har tid.
Det kommer jag alltid att vara tacksam över, att den här resan gav mig så många fler av alla dina ord, tankar och frågor än jag hade fått om vi aldrig hade åkt.

Du älskar din storebror så innerligt mycket. Jag vet att det kan låta lite för bra för att vara sant, men ni bråkar faktiskt aldrig och ni bryr er så vansinnigt mycket om varandra och saknar varann om ni spenderar en halvtimme på olika håll.
Ibland tänker jag på det också, hur det ska bli när vi kommer hem. När ni inte längre kommer leva såhär tätt inpå varandra alla dagar och alla nätter, hela tiden.
Men det får vi ta då.

Just här och just nu är det ni två. Jämt.
Vi fyra. Jämt.

IMG_1743

Om jag skulle skriva ner hur mycket du kan äta om möjligheten finns, så skulle nog många tro att jag överdrev. Gjorde mig till litegrann.
Men ingen älskar buffé så mycket som du, och din bror. När ni får äta hur mycket ni vill, och prova en massa nytt.
Barnportioner är inget vi sysslar med i vår familj. Här är det ni som äter mest, måltid efter måltid.

IMG_6780

Som dina ögon lyste när vi igår berättade att vi ska äta födelsedagsbrunch på hotellet idag.
Och det är också en sak som är så fantastisk med dig.
Du är så tacksam över det du får. Så alldeles lycklig och glad för alla våra upplevelser.
Du tackar och kramar och jublar, och kramar igen.

Du älskar att spela fotboll, läsa böcker, att spela in filmer till era tv-program, och att vara med på foton. Du älskar att sjunga, så fort du inte pratar så sjunger du istället.
Och överallt ler människor som du möter, för att de hör dig sjunga och/eller ser dig dansa när du passerar dem.

indonesien med barn

Ditt minne är så skarpt och alldeles förbluffande. Så ofta som du förvånar oss med exakta minnesbilder från tidigare resor och händelser som vi aldrig pratat om sen dess, och som heller inte finns på något foto.
Hur kan det få plats så mycket? Hur kan du minnas så många detaljer, så många samtal, så många nyanser?

Vår lilla stora speciella pojke.
Du gör våra dagar så intensiva, så fyllda av ord, sång, frågor och dans, och ibland gör du oss i ärlighetens namn också lite utmattade.
Men allra mest så gör du vår resa – både den vi är på nu och hela vår livsresa – så mycket färgstarkare, så mycket klarare, vackrare och roligare.

IMG_3112

Nu har vi vaknat upp till den 2 februari i Las Vegas. Du fyller sju år idag, och du har väntat och längtat. Inte efter presenter, för du frågar aldrig efter materiella saker. Men du ser så fram emot att vi ska äta brunch, och så småningom byta om till finkläder och finfrisyr och ge oss ut på stan här i Las Vegas.

Du älskar att fira. Både dig själv och andra.
Och vi älskar att vi får fira med dig.

Nu gör vi Las Vegas ihop, och det kommer att bli en fantastisk dag och kväll.

Underbara, älskade unge.
Vår fina, ljuvliga Jack.
Grattis på sjuårsdagen.

FullSizeRender kopia

IMG_0412 kopia

About the Author

32 Replies to “Brev till en sjuåring”

 1. Pingback: 2foretell
 2. Grattis i efterskott.??⚘ 2februari är en bra dag att fylla år på för det gör jag med. Det är så kul att följa med på er resa. Ha det så bra.

  1. Åh men tack, ja han är helt grym (sa modern helt opartiskt ?)
   Och Tiden, ja Tiden!!! Så mycket värd.
   Tack för grattishälsning!

 3. Stort grattis till Jack på födelsedagen!! Vilket otroligt fint brev du skrivit till honom, han verkar var en fantastisk kille med fina föräldrar och en härlig storebror! Hoppas att födelsedagen blev mysig och att Jack fick äta riktigt god mat 😉

  1. Tack snälla Anette! Vilka fina ord, de gläder och värmer. Tack!
   Vi hade en toppenfin dag, och Jack blev supernöjd!

 4. Amen lol. Låt barnen vara barn och sluta indoktrinera barnen i ett visst tänk.

  Låt barnen växa upp och dra egna slutsatser. Ge barnen en chans att finna sig själva.

  Det jag läste i den där texten gav mig rysningar i hela kroppen.

 5. Så fint skrivet! Tankar som finns kvar. Blir riktigt rörd. Det ni upplever tillsammans med era barn – det är STORT!!! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.