31 Comments

Vi har landat i Hongkong! Flygresan gick otroligt bra, barnen sov i princip hela vägen. Allt fungerade smidigt.
När vi fått vårt bagage ringde vi, enligt överenskommelse, till Jason som vi hyr vår lägenhet av via Airbnb. Därefter tåg + taxi till lägenheten där vi fick nycklar. Helt otrolig utsikt! Liten lägenhet, inget märkvärdigt i sig, men utsikten är alltså något unikt. Har havet och skylinen rakt framför oss.
Kolla på Airbnb-länken för lite bilder

Det blev en bra dag. Vi kom till lägenheten vid 16. Imponerades av utsikten, och Milo och Jack kollade en stund på alla bilar man ser från fönstret i deras rum/vardagsrummet.
Gick ut i vårt kvarter, som kändes väldigt o-turistigt. Vi bor på Hongkong-ön, i området Sheung Wan som beskrivs som ”de äldre, mer traditionella delarna av stan” i guideboken vi har. Mycket människor, mycket kinesiskt, väldigt få menyer på engelska… Så det blev faktiskt en liten utmaning att hitta smidig efter-resan mat som skulle funka för två små killar just igår. (däremot fanns alla möjligheter för den som hade önskat frossa i lokala delikatesser som ätliga svalbon och diverse torkade djur, som tex orm och skaldjur, samt en rad växter/örter, och ja, allt möjligt annat)
Slutade för vår del med en delvis hemmagjord buffé på vår takterass, med korv i bröd och indisk hämtmat, som för övrigt kan ha varit den godaste indiska mat jag har ätit.

På väg in i Hongkong med expresståget från flygplatsen. Första mötet med denna fascinerande storstad!
Sen följde en låååång jetlagkväll för vissa av oss. Patrik tvärslocknade tidigt, vilket han var värd. Men Milo och Jack hängde i, länge länge… Tror Jack somnade 00:30 och Milo någon timme senare. (vi ligger alltså sex timmar före här) Nu är det morgon igen och jag hoppas de sover några timmar till, så kanske vi fixar dagen någorlunda bra och kommer in i dygnsrytmen.
Egentligen är Hongkong som en lång mellanlandning för oss. Att åka direkt till Bali tog för lång tid, och vi upptäckte att det var billigast för oss att åka den här vägen, och att det inte blev någon skillnad på flygpriset om vi valde att stanna här några dagar. Vi har ganska låga förväntningar, faktiskt, och ser det som ett par dagar för att acklimatisera oss till tidzonen och fatta att resan har startat. Allt utöver det är en bonus. Men har några saker vi gärna vill se/uppleva, men det får gå i barnvänlig + jetlagvänlig takt.

About the Author

31 Replies to “Dag 1 av 194 – Vi har landat!”

  1. Kul att ni är på väg – äntligen! Hong Kong var ingen stad som fastnade i mitt hjärta ..men vi ska ev ge det en chans till i höst man vet aldrig man kan ju ändra sig! Kram Lina

  2. Härligt! 😀 Det här kommer att bli en så galet kul och häftig resa ska ni se. Jetlagvänlig takt låter klokt, själv har jag varit seeeg den första veckan, men nu börjar det ordna upp sig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.