12 Comments

dubai fountains

– Världen är så häftig för det finns så mycket i den som man kan upptäcka! sa våran ständigt positiva Jack, 6, ikväll när vi tog ett sent dopp i poolen efter en lång, varm dag i Dubai.

Han är så alldeles full av glädje över att vår jorden runt-resa har startat, och suger in varenda stund känns det som. Ja, Milo är ju också glad förstås. Det är mer att Jack just nu är så väldigt uttrycksfull om alla sina känslor.

– Tack mamma och pappa för att vi gör den här resan! sa han också helt plötsligt idag och kramade oss båda.

Så vi har mycket kärlek omkring oss, och det känns ju såklart fantastiskt.

Vi inledde återigen dagen med frukost och några pooltimmar, eftersom en av hotellets pooler ligger helt i skugga vid den tiden på dagen. Och det är alldeles för varmt att vara i solen någon längre stund.

Sen tog vi tunnelbanan till Dubai Mall, och ja, detta är faktiskt världens största shoppingcentrum sett till ytan, sägs det (det vi var vid igår, Mall of the Emirates, är bara ett av världens största…)

Av dessa två rekommenderar vi Dubai Mall mest, helt klart. Och nu pratar vi ingenting om själva shoppingen, eftersom den inte intresserar oss särskilt mycket just nu. Men Dubai Mall känns lite roligare på nåt vis. Helt plötsligt dyker det upp en fullstor hockeyrink mitt i allt, bara en sån sak.

IMG_0258

Och jag gillade den lilla egna, lugnare delen ”The Village” med paraplytak och ljusspel.

the village dubai mall

besök dubai mall

dubai mall

Bra motto inne på Dubai Mall 🙂 

Vi bestämde oss för att göra en aktivitet av betala-entré-slaget under de här två ”shoppingcenter-dagarna”, och det blev Aquarium inne på Dubai Mall (det finns ju alltså även alltifrån bowling till biografer, nöjesfält, mega-bollhav mm). Kändes som helt rätt beslut! Mer om Aquarium inom kort, måste få bli ett eget inlägg.

FullSizeRender 3

Ytterligare en orsak till att Dubai Mall drog längsta strået i vår bok blev Dubai Fountains. Ett riktigt imponerande skådespel med fontänspel till musik varje halvtimme under eftermiddagen/kvällen. Olika musik varje gång dessutom.

Först såg vi det i solnedgången ur den här vinkeln:

fontäner dubai

Milo och Jack var helt betagna, de älskade det verkligen.

restaurant dubai fountains

Vi hade dessutom turen att råka hitta en restaurang med plats som gav oss utsikt direkt över Fountains och Burj Khalifa, som är världens högsta byggnad. Restaurangen hette The Social House, och den kan vi rekommendera. Vi fattade inte förrän efteråt att de hade barnmenyer (trodde bara det var målarpapper de lade fram till barnen, men stod visst en meny på dem också)

Men tur var nog det ändå, för Jack drog i sig en vanlig lasagne och Milo en niobitars sushi. Så än så länge behöver ingen oroa sig för att de inte får i sig tillräckligt med föda därborta, den delen är under kontroll…

IMG_0153
Denna bild tog Patrik från vårt restaurangbord.

Sen tog vi tunnelbanan hem. Sjukt trötta i fötterna (jag och Patrik), oförskämt pigga och sugna på kvällsdopp i hotellpoolen (Milo och Jack). Så ja, visst fick det bli ett kvällsdopp.

Men först en oväntad kvällsfika, eftersom hotellet hade ställt in dessa cupcakes till oss som överraskning medan vi var borta! Gôtt värre.

milo jack novotel dubai

Ja, vi har verkligen rivstartat med upplevelser, lite mer än vi egentligen hade tänkt. Men vi är på nåt sätt mycket piggare än vi nog hade trott, och så sugna på att uppleva, så vi kör på.

Imorgon väntar ett riktigt ÄVENTYR! Det ser vi verkligen också fram emot.

Återkommer i det ärendet!

About the Author

12 Replies to “Rolig dag på Dubai Mall”

 1. <3 Åh sån fin dag ni har haft. Många upplevelser att bevara. Många vackra bilder som vi andra får njuta av. Ha nu en ny bra dag och med ert nya äventyr. Blir spännande att se. Ha det fint alla fyra. 🙂 <3

  1. Ja Dubai är så galet och så speciellt, och allt är liksom extra allt. Och även om mycket känns konstgjort och bara för mycket ibland… så har i alla fall jag kapitulerat. Det är roligt här! 🙂 🙂

 2. Måste erkänna att jag är riktigt avundsjuk på er, älskar att resa(Malaysia är favoriten!) och att läsa om andra som reser gör mig alltid lika glad. ?
  Tack för att ni delar med er av era upplevelser!
  Med vänlig hälsning/ Jimmy Lager.

 3. Alltså det känns lite som att jag också får resa, när jag läser om era upplevelser! Så glad att se denna delen av en mall i Dubai, jag som inte heller är intresserad av shopping. Och så fantastiskt fina barn ni har!
  Scrollar numera Facebook med förhoppningen att hitta ett blogginlägg från dej. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.