No Comments

Sov länge idag igen (jetlagen har INTE gått över än…) Frukost hemma, och sen iväg med spårvagnen till The Peak Tram-stationen. Detta är en anrik gammal spårvagn som går från centrala Hongkong upp till toppen av bergbanan, där utsikten är magnifik. En riktig turistattraktion, såklart, men vi var där i en bra tid och slapp köa så förfärligt länge.

 Tittar på utsikt på toppen!

Det var fint på toppen, kul att ha sett, och vi åt sen på Bubba Gump Shrimp Co-restaurangen, totalt inspirerad av filmen Forrest Gump. Finns som kedja i flera länder, och det var lite roligt med citat osv. ur filmen, och framför allt hade de barnmeny i form av målarböcker och det var glatt humör och fin utsikt även där, så allt blev bra!

Far och son på restaurangen!
Jack tittar på utsikten från The Peak
Milo och utsikten

Sen tog vi bussen till hamnen och gick ombord på Star Ferry, jag är otroligt imponerad av all kollektivtrafik här i stan, nu tog vi båten för 11 kronor för hela familjen mellan Hongkong-ön och Kowloon-ön, och det är en riktigt snygg sightseeingtur.

Star Ferry till Kowloon-ön, och våra pojkar står som alltid i bra position för att se och upptäcka så mycket som möjligt!

Paus, Kowloon. Dryck + karta

Vi gjorde egentligen inte så mycket i Kowloon, utan det var mest just för båtturen tur och retur. Men var inne i ett galet stort köpcenter, Harbour City, tror det var 700 butiker. Men nej, på dag 3 av 194 på en långresa så känns det inte som att det är just idag vi shoppar på oss saker… Så vi åkte ”hem” igen efter ett par timmar.

…och hem till Hongkong-ön igen

 …och därefter hade vi picknick i en park som ligger strax utanför oss, vid vattnet. Vi köpte med oss sushi och kycklingbitar och hängde i parken, där en stor grej för barnen är att springa runt med neon-lysrör som lyser upp i nattmörkret. Milo hade sådana och var jättelycklig (Jack sov i vagnen)
Efteråtblev det även en stunds lek i lekplatsen intill (samma som igår), och här lyckas jag fånga det ögonblick då Milo – efter mycket träning – lyckas ta sig till den tredje ”hänggrejen” i armgången på lekplatsen. Han var så stolt!

Avslutar med en bild av dagens shopping – två skrivböcker som ska bli till minnesböcker från hela denna resa. Barnen fick välja själva, och körde lite hippiestil – Jack valde den blåa boken ”Peace” och Milo valde den gula ”Happiness”.
Här ska dagboksanteckningar blandas med alltifrån flygbiljetter till klistermärken till andra upptäckter från alla ställen vi besöker!

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.