2 Comments

Själva anledningen till att vi är i Kerala just nu är faktiskt en man vi träffade på vår förra resa, när vi luffade runt i Sydostasien ett halvår. Vi hamnade på en indisk restaurang under vårt besök i Ho Chi Minh-staden i Vietnam, och det var så otroligt god mat där att vi återvände igen. Vi började prata med ägaren om hur mycket vi tyckte om den indiska maten, och sen fortsatte det med att vi berättade om vår då pågående långluff och vår kärlek till resandet.
– Ni skulle älska Kerala! sa han.
– Ni måste åka dit!

DSC08728

Sagt och gjort!
Här är vi nu.

Vi landade igår kväll och tillbringade en kväll, natt och förmiddag i Fort Cochin. Inte så lång tid, men vi hann ändå se de för staden mycket karakteristiska kinesiska fiskenäten, och Patrik hamnade plötsligt även i arbetsposition och hjälpte till att dra upp ett nät.

DSC08735

Bodde på enkla men mycket trevliga Lazar Homestay, hemma hos en familj. Pris för rum med extrasäng; ca 200 kronor, inkl frukost som serverades i den trevliga familjens kök. Indisk frukost, vilket innebar en vegetarisk curry och mycket gott färskt bröd.

IMG_2491

IMG_2509

Sen; en timmeslång taxifärd ännu längre söderut, till Allepey som är utgångspunkten för att utforska Keralas Backwater, som ska bli en stor upplevelse så småningom.

DSC08746
Vi fortsätter vår Asientradition att bli fotograferade stup i kvarten…

DSC08750

Categories: Asien Indien

About the Author

2 Replies to “Fort Cochin, Kerala”

  1. Så kul att följa er resa! och vi är så glada över er dagbok från Asien, den tittar vi tillbaka i nu när vi gör vår resa!
    Kram på er!
    Linda, Johan, Anton o linnea

    1. Hoppas ni har det toppen! Det är roligt att följa er resa också! Hoppas att ni ska få det riktigt riktigt bra nu, och roligt att vår blogg har fått vara till lite inspiration 🙂
      Kram Ida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.