1 Comment

Den stora grejen tror jag framför allt är att vi är tillsammans, och att vi har tid med varandra. Vi är tillsammans 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.
Eftersom vi slipper ägna tid åt att diska, städa, tvätta, handla (mer än solkräm och vatten, typ) och laga mat så har vi väldigt mycket tid till att vara med barnen. Även om vi nu inte sitter på golvet/sanden och leker med dem hela dagarna så är vi där, oftast max några meter bort. Och vi har tur. Våra barn gillar – peppar peppar… – att leka med varandra och det gör dom långa, långa stunder varje dag.

Annan aspekt: Jag har inte varit stressad sen i september. Jag har aldrig bråttom någonstans, utom möjligen till något flyg någon gång, men nä, inte då heller för vi är alltid ute i god tid…
Jag mår otroligt bra. Patrik också. Och även barnen. Jag gissar att vi ”smittar” varandra på något sätt.

Jag tror faktiskt också att barnen känner att det så att säga inte är någon idé att krångla/bråka för mycket här. Vi bor så tätt och så litet hela tiden att ingen kan gå undan. Det finns begränsat med dörrar att slå i, inget eget rum att fly in i (inte för någon av oss)
Att vara osams någon längre stund är liksom ohållbart – gäller både barn och vuxna.

(Dessutom ser vi det mesta som händer eftersom vi i princip alltid är i barnens direkta närhet, så vi är svåra att lura…)

Vi försöker också att involvera barnen så mycket vi kan i resandet. De är med och kollar på kartor, och är förberedda inför att vi ska resa vidare, till exempel.
Sen är jag övertygad om att en avgörande grej när det handlar om att resa med barn är föräldrarnas inställning, som jag har skrivit några gånger tidigare.
* Är det jobbigt att åka nattbuss på skumpiga vägar genom Vietnam – eller är det ett spännande äventyr?
* Är det jättelångt kvar tills vi är framme på restaurangen/sevärdheten eller vad vi nu är på väg till – eller är det bara kul att vara ute och gå för att man kan titta på så mycket kul längs vägen?
* Är det urtråkigt med en långflygning – eller är det något häftigt på väg mot ett nytt mål?

Vi föräldrar sätter ribban!

Koh Phayam, Thailand, januari 2014

Två bilder från Koh Phangan, Thailand

About the Author

One Reply to “FRÅGOR & SVAR 4: ”Varför funkar det så bra då, tror du?””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.