1 Comment

När vi berättar för människor vi möter om våra resor brukar många le och fråga just så: Jobbar ni aldrig?

Jo. Patrik är föräldraledig just nu från sitt ena jobb men han jobbar sen ganska lång tid tillbaka även 20 procent i mitt företag, det gjorde han även innan resan. Han hjälper mig med administrativa saker, med foton under resorna, bildhantering och skriftlig dokumentering. Hans ofta förekommande egna morgonpromenader har blivit jätteviktiga för mig även jobbmässigt eftersom han då ofta skaffar sig geografisk koll på platserna vi befinner oss på och gör upp planer för vad som vore intressant/roligt att se + att han tar mycket bilder i det vackra morgonljuset när jag ännu inte alltid tagit mig upp… 🙂 )

Jag har fri arbetstid eftersom jag är frilansare och jobbar även under resan. Ofta är det svårt att dra en exakt gräns mellan vad som är arbete och inte, för på sätt och vis är ju allting jobb. Så fort jag tar en bild eller upplever något nytt så kan det ju vara en del i ett potentiellt resereportage. Och jag skriver resekrönikor varannan vecka i Karlskoga Tidning/Kuriren och där handlar det alltid om mina och familjens personliga upplevelser.
Som jag skrev tidigare så lägger jag och Patrik också ner mycket tid på att dokumentera resan. Vi båda tar väldigt mycket bilder både till resereportage, bloggen, fotoalbumen och instagram, och vi antecknar mycket i form av blogginlägg + traditionella resedagböcker.
För mig är bloggen mitt ”offentliga anteckningsblock” som jag kommer använda mycket framöver som ett eget arkiv.

Jag har också gjort ett antal ”vanliga” jobb som inte har med resan att göra under tiden jag har varit borta.

Redan publicerade reportage från resan som jag/vi har gjort är bland annat en Singaporeguide och ett reportage om Ubud, Bali i Allt om Resor/Expressen. Jag har också skrivit om världens dyraste kaffe (från Indonesien, Kopi Luwak) i DI Weekend. Med mera.

Jag skriver en krönika till Karlskoga Tidning/Kuriren på Koh Phayam, Thailand

Bylinebild på mig i Hanoi

About the Author

One Reply to “FRÅGOR & SVAR 5: ”Jobbar ni aldrig?””

  1. I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.