14 Comments

Jag förstår egentligen inte frågan, men den har förekommit… Men – Vår verklighet är ju här, där vi är. Vår vardag är där vi väljer att den ska vara.
I min värld är inte en vardag mer verklig för att den inramas av ett snurrande ekorrhjul som säger åt mig i vilken ordning alla saker ska ske just den dagen.

• Så varför reser ni då?

Jag känner mig lite tjatig, men tiden tillsammans är det absolut viktigaste. Solen och värmen är en helt ljuvlig kuliss, och att det är billigt är en ren förutsättning för att vi ska kunna vara borta så länge.
Men att få vara tillsammans med familjen såhär tätt och uppleva alla dessa saker tillsammans är såklart huvudsaken.

Det är ju så att resor i allra högsta grad har blivit ett stort gemensamt intresse för mig och Patrik. Annars tror jag aldrig att det hade funkat. Vi reser absolut inte för att få ligga i en solstol och dricka öl hela dagarna, eller för att ungarna ska få bada lite i en pool.
Vi reser för att uppleva nya platser, lära känna flera länder och inte bara spendera tid i dem. Vi reser för att träffa människorna som bor här, lära oss själva och barnen saker om andra kulturer och att njuta av naturupplevelser – och för att få det där lugnet i livet som är svårt att ha hemma där alla dom där måstena är ständigt närvarande.

Att planera resandet, både de stora ramarna och de snabbare, mindre besluten, är en viktig del av helheten för oss båda och vi tycker att det är roligt. Vi läser kartor, vi har investerat i bra guideböcker, vi läser på, kollar Tripadvisor, räknar på priser och avstånd, drömmer om saker och platser vi vill se och njuter verkligen när allt det där fixet bakom går i lås och vi – till exempel – flyttar in i ett helt underbart litet hus på en organisk farm på Bali.

Jag skulle, för att förklara lite bättre, vilja göra skillnad på att ”åka på semester” och ”att resa”. Det vi håller på med just nu är att vi reser – vi är inte på semester.
Själva resan är vårt intresse, vårt projekt och vår gemensamma grej. Jag tror det är ganska viktigt att det är så – om det hade varit bara mitt projekt, medan Patrik bara hade tänkt ligga på stranden med den där ölen, så hade det förstås aldrig funkat.
Därmed inte sagt att vi inte tar det lugnt i en solstol och bara njuter ibland – ni kan vara helt lugna, det gör vi också!

Sjukt rolig dag ute på floden utanför Hoi An, Vietnam. Jacks fyraårsdag, för övrigt!

Vårt hus på The Organic Farm, Bali

Jo, som sagt, vi tar det också väldigt, väldigt lugnt ibland… Här en bild från en av alla underbara solnedgångar på vår veranda på vårt ”floating house” i Mekongfloden på Don Khone, Laos

Milo med nya kompisar på Gili Air, Indonesien

About the Author

14 Replies to “FRÅGOR & SVAR 7: ”Allt det här resandet, är det egentligen inte bara en flykt från verkligheten?””

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.