17 Comments

christ the redeemer
Vi vid ett av världens sju nya underverk, Jesusstatyn (Christ the redeemer) i Rio de Janeiro

En knapp vecka kvar av vår resa.
Det känns… jättekonstigt.

Oj, vad det är många blandade känslor i detta. Jag hade nog en bild av att jag vid det här laget skulle ha skrivit mycket mer om tankar kring hemfärden, framtiden och så vidare och så vidare.
Ja, överlag trodde jag nog kanske att jag skulle ha gjort mer av en massa saker som har med jobb och blogg att göra.
Men fokus har verkligen varit på familjen och upplevelserna, precis som det ska såklart. Många dagar gör jag i princip ingenting på egen hand, mer än på sin höjd scrollar Facebook och så försöker nån av oss lägga ut lite bilder på instagram. Men allra allra mest är vi tillsammans.

När jag var inlagd på sjukhuset i Rio, när de första dagarna passerat som en dimma av smärta, operation och mycket sömn så tog jag mig i alla fall lite tanketid när det gäller bloggen & framtiden.

DSC05313
Vår älskade lilla sång- och dansman in action, han som älskar älskar älskar resandet och alla dess upplevelser. Klart vi aldrig kan sluta med detta!

Bloggen kommer absolut att finnas kvar, och vi har SÅ mycket vi vill berätta om även framöver. Jag längtar efter att få fram en ny, enklare och finare bloggdesign, och att kunna blogga mer regelbundet med snabbt internet som gör det möjligt att ladda upp bilder till ett inlägg utan att det ska ta en hel dag (om det ens går)
Även Facebooksidan kommer att finnas kvar, och den får behålla namnet – som ni ser nedan kommer vi INTE sluta resa, och mycket av jorden finns ju fortfarande kvar!

En del av allt vi vill berätta om:

Jorden runt-snack med Milo & Jack. De vill jättegärna fortsätta med sina program och vi har lovat att vi gärna hjälper dem, eftersom det har varit så kul. Finns redan idéer kring program från Sverige och från kommande resor. Hoppas att ni vill fortsätta titta!

• Hur går det att komma hem efter detta? Mina tankar kretsar en hel del kring detta. Jag får nästan panikkänningar vid tanken på att jag inte kommer ha Milo och Jack omkring mig hela dagarna, och nu är det alltså bara en vecka kvar.

• Vart ska vi bo? Det har vi ännu ingen aning om. Vi har förstås tak över huvudet (hos mina föräldrar) men såklart hoppas vi kunna hitta något eget ganska snart. Problemet är att det knappt finns några hus till salu hemma i Degerfors, och knappt några lägenheter heller.
Annan ort? Vänta och se?
Ja, just nu vet vi faktiskt inte vad som händer. Alls.

• Mycket mer om kostnader. Jag vill peppa ännu mer för att resande inte behöver vara svindyrt. Det finns så många smarta val man kan göra.
Jag hoppas vi har kunnat visa en del på det redan, men har så många fler exempel från vår resa jag ska berätta om när tiden och uppkopplingen finns.

• Fler resmåls- och resetips. På grund av just brist på tid + uppkoppling så är det faktiskt en hel del platser vi inte har berättat så mycket om. Kanske en jorden runt-tillbakablick då och då kan vara nåt.

NYA RESOR!!! Ja, kära nån. Om ni visste vad många tankar, idéer, planer och funderingar vi har, alla fyra… Och det kommer inte att dröja, kan jag säga… Här är en liten del av allt som snurrar omkring hos oss, mer eller mindre verklighetsförankrat 🙂

– Barnens nya resmål är att se alla de sju nya underverken (två är ju gjorda nu; Machu Picchu i Peru och Christ the Redeemer, Jesusstatyn i Rio de Janeiro.
Blir Colosseum i Rom nästa…??! Eller Petra i Jordanien?

Tågluffa i Europa! Särskilt sugna på Östeuropa.

Island!!!

– Äta sushi i Tokyo.

– Vi hamnar också mer och mer i Afrika när vi pratar. En resa med bil genom ett antal länder?

– Jack håller också på att spara pengar till en matchbiljett i Premier League i London, så då antar jag att vi andra måste följa med honom dit och hålla honom sällskap?! 🙂

– Plus att vi har en massa poäng efter denna resa från våra olika Master Card-kort (Coop Med Mera och Sas Euro Bonus) som definitivt ska omvandlas till upplevelser. En är redan i stort sett bestämd och blir kanske redan i slutet av sommaren/början av hösten)

– Ett långsiktigt mål är också att vi ska ta dykcertifikat tillsammans hela familjen när både Milo och Jack har åldern inne, och sen resa iväg och dyka ihop. Vi ska starta ett litet sparkonto för detta syfte när vi kommer hem.

Har också så mycket mer tankar om vad resandet kan betyda på ett annat plan, och vad det betyder för oss som valt resande som en livsstil.

Så. Vi hoppas att ni vill följa med oss även in i den nya resan! (och ja, vi har ju faktiskt en vecka kvar – med en riktig Grande Finale som väntar, så några fler inlägg ska vi allt hinna med även från denna resa!

DSC05275
Tapioca, en brasiliansk crepes som är typisk street food på gatorna här i Salvador, där vi befinner oss just nu.

Tillbaka till startsidan

About the Author

17 Replies to “Framtiden, nya resplaner och detta händer med bloggen”

 1. Härligt att höra att ni kommer fortsätta blogga! Det var samma för oss när vi varit ute och rest med husbilen under ett år. Det var inte alls svårt att blogga när man kom hem! Och lättare att få tid (och internet!) att fixa ordentligt med bloggen!

 2. Det har varit helt fantastiskt att följa med på den här resan, inte minst för att jag delar precis den känslan ni beskriver av att få ha så mycket tid tillsammans, vad just det betyder <3 många gånger har ni fått mig att gråta av igenkännande och egen längtan att få dela så mycket med min familj <3 Och såklart, alla ljuvliga och helt perfekta platser/boenden ni hittat, jag har byggt upp en hel drömresa efter stora delar av er rutt eftersom vårt sätt att resa, vad vi värderar och uppskattar liknar ert så mycket. Som sagt, att ni bloggat har betytt så mycket för mig, gett mig hopp och tro på att kunna göra något liknande. Stort, stort tack och fortsatt lycklig resa/hemfärd/hemkomst. Jag ser extremt mycket fram emot att fortsätta följa 🙂

 3. Så fantastiskt att ha fått följa er, vilka upplevelser och minnen ni fått med er, kul att kunna fortsätta följa inlägg, är intresserad av den totala kostnadsbilden för att kunna planera en liknande resa om…. ja många år… men planen ligger där och ska bli verklighet!

 4. Vad skönt att ni tänker fortsätta blogga.
  Har gillat att följa med på er resa och hoppas ni kommer lyckligt hem till Sverige igen.
  Kram till er allihop.
  ?

 5. Vilken resa ni har gjort och vilka underbara minnen ni har med er! Förstår dock att känslorna inför hemgång är blandade.
  Er bucketlist ser spännande ut och jag ser fram emot att följa era framtida äventyr.

  1. Kaihuang squinted his eyes, he saw Alejandro Noren with two divine knives spinning up into the sky, getting farther and farther from the Margarete Haslett, and how do doctors lower blood pressure quickly already far away like a tiny ant Kaihuang raised his head and looked at Margarett Badon from a distance Joan Stoval was still far away, and at this time how does inhibiting the sns lower blood pressure the outer world of Joan Stoval, and then stopped merck stromectol There was a significant decrease in serum SHBG only in group 2

 6. En vecka kvar……..? Känns som det var nyss ni åkte. Tack för att vi fått följa er resa. Hoppas ni hittar något boende i Degerfors…men ni har ju ändå tak över huvudet hos ”de gamle” läser jag. Spännande om vi möts på Medborgargatan i sommar…. ? Ha´de´!

 7. Härlig resa ni haft och många fler ser det ju ut att bli!
  Gällande dykcertifikat kan jag varmt rekommendera Karlskoga Sportdykarklubb. Ni får en bra utbildning som ni verkligen har nytta av. Dykcertifikat får man ta när man är 16 och tills dess kan grabbarna ex. lära sig fridyka då kommer de snabbt kunna ta cert när det är dax!
  En viktig sak är att INTE ta ett ”snabbcert” utomlands för ni missar så mycket kunskap framför allt inom säkerhet/dykmedicin utan ta hemma så är ni redo för de allra flesta dykförhålkanden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.