23 Comments

dubai öken

Bara tre dagar, men det känns som att vi var i Dubai mycket längre än så.
Förutom roliga minnen tar jag med mig fyra lärdomar därifrån:

dubai marina

Att flådigt, överdådigt och ganska märkligt kan vara kul, i alla fall för några dagar!
Dubai är egentligen en ganska konstig stad. Konstgjort, vräkigt och alldeles för mycket egentligen. Men det är också otroligt rent och fint. Tunnelbanan skiner, allt är blankt. Staden känns ultramodern samtidigt som den ligger omgiven av öken.
Ett fenomen till stad, att älska eller hata.

dubai mall barn

Att det kan vara riktigt roligt i öknen!
Vilken dag vi hade! Ökensafari var en höjdare för oss, jättekul och något ingen av oss hade provat på förut. Och solnedgången därute!!!

ökensafari dubai

Att hummus måste bli ett mycket mer frekvent återkommande inslag i mitt liv.
Jo, jag har ätit hummus förut. Men nu liksom exploderade mitt intresse för hummus, inte minst för att det fanns i stora skålar på frukosten. Vi köpte även hem till vår picknick på hotellrummet vår andra kväll i Dubai. Sjukt gott ju.
Dessutom nyttigt.
Bra kombo.

dubai mall med barn

dubai mall waterfall

Att storstad ihop med barnen är SUPER!
Det visste jag egentligen redan förut. Men varje gång vi besöker en storstad ihop blir jag påmind om hur roligt det är. Eftersom jag är mamma så är ju en av mina stora uppgifter i livet att vara stolt över mina barn, och det är jag varje dag oavsett vad de gör eller inte gör.
Men såklart att jag sträcker på mig lite extra när de knatar och går (mobilens stegräknare stod på 1,5 mil en av dagarna), när det är stundtals extremvarmt, stundtals massa folk, trappor, fram och tillbaka i gigantiska shoppingcenter, upp och ner – och istället för att gnälla eller tjata så säger de flera gånger varenda dag hur jättekul det är i Dubai.
Våra storstads(och öken)hjältar!

öknen dubai

**

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

23 Replies to “Fyra saker jag lärde mig i Dubai”

 1. Vi gillar Dubai, har varit där 2 ggr och funderar faktiskt en sväng på att fira jul där. Perfekt temperatur vid den tiden på året och lagom avstånd från Sverige. Vilken resa ni gör, SÅ häftig alltså…

  1. Ja det känns SÅ härligt att vi är iväg nu!
   Låter som en ypperlig jul-plan. Dubai har många fördelar!

 2. Dubai är konstigt ja. Det är gjort för expats och internationella företag att sättas sin fot där och driva in inkomster till shejkerna. Vi var där förra året och träffade folk från olika länder som hemskolade, det fanns rätt många. Antar att ni inte missade det enorma akvariet och Burg Khalifa? Det tyckte vi var häftigt. Och Ikea.

 3. <3 Härliga bilder och lite bra att man lär sig om platser och tar med sig lärdomarna. Ha nu en fortsatt bra resa. Vi här hemma väntar på nya upplevelser på ER resa. <3

 4. Riktigt kul att följa er resa! 🙂
  Vi åker snart ut på vårt stora äventyr med 4 nätter i Dubai som start så kul med inspiration därifrån. Sen blir Australien och Thailand för vår del.
  Njut av era dagar tillsammans!

  1. Härligt! Vad kul att ni också inleder i Dubai. Låter som ni ska på en häftig resa – all lycka inför den! Och roligt att du vill följa oss här!

 5. Gud vad kul o se bilder från er resa. Elva (min dotter) tycker det är kul att följa er, då barnen gått på samma dagis. Hon saknar Jack! ? hoppas på fler underbara uppdateringar.

  1. Hej Joanna! Vad kul! Jack kommer bli jätteglad att höra att Elva ser bilderna vi lägger ut här 🙂
   Ja, absolut, vi kommer fortsätta lägga ut MASSOR av uppdateringar 🙂
   Hälsa till Elva från Jack!

 6. Ska bli så kul att följa er resa! Hittade din blogg för något år sedan och nu planerar vi själva vår första längre resa med barn. Tack för all inspiration och användbara tips!

  1. Vad roligt att höra!! Jättekul om vi har kunnat inspirera lite. Skriv gärna igen och berätta var ni tar vägen! 🙂

 7. Jätteroligt o få följa er häftiga resa! Du skriver så bra o roligt! Fina bilder bjuder du också på!! Ha en fortsatt trevlig resa!

 8. Va roligt att få följa er resa! Och vilka saker ni som familj får uppleva ?ser fram emot nya uppdateringar, kram!
  //Anette

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.