1 Comment

Som den gamla kvällstidningstjej jag är så gillar jag ju naturligtvis listor. Så nu ska jag försöka sammanfatta vår halvårstripp i några topplisteinlägg.

RESANS…

• BÄSTA STRAND. Åh. Sjukt svårt att säga. Men några som kommer upp spontant är Tanjung Aan, Lombok, Indonesien (bilden ovan), underbara Gili Air och stränderna på Pangkor, Malaysia. Sen ligger ju Thailand alltid högt upp på min lista, Koh Phayam blev nog årets thaistrandsfavorit för mig.

GALNASTE BOENDE. Utan konkurrens: Crazy House, Dalat, Vietnam. Vad roligt vi hade! Att klättra runt på smala slingrande broar högt uppe i luften under tidiga morgnar hör ju inte alltid till vanligheterna när man bor på hotell, men här var det just vad vi gjorde. När vi inte hängde hemma i ”Tiger room” förstås.

 • FAVORITFÄRDSÄTT. Nattåg! Jag älskar nattåg. Ett starkt minne för mig är när jag vaknade upp i vår kupé tidigt på morgonen på väg mellan Hanoi och Danang i Vietnam. Utanför höll allting på att vakna till liv, solen gick upp över risfälten, människorna började ge sig ut för att jobba… Jag njöt verkligen, och fick också sällskap av Milo efter en stund som vaknade i sin överslaf och la sig tillrätta och tittade ut genom fönstret och det förbipasserande landskapet. 

• MATFAVORIT. Här måste nog svaret bli indiskt! Vilket möjligen kan förefalla lite märkligt med tanke på att vi INTE besökte Indien under vår resa… Men vi drog igång vårt indiska ätande när vi bodde i Little India i Singapore, och sen bara fortsatte det. Ett tag gick det nästan lite till överdrift, i Nha Trang (Vietnam) tror jag vi åt indiskt varje kväll. Även i Ho Chi Minh City blev det ett gäng indiska middagar, liksom i Hoi An… Sen finns det massa annan mat från den här resan som hjärtat minns forever and ever, men just det indiska funkade så himla bra för hela familjen och blev därför nåt festligt och speciellt för oss.

• VATTENFALL. Vi har sett ett gäng vattenfall under våra vistelser i Asien, men det som har fått oss att tappa andan helt var Kuang Si waterfall i Luang Prabang, Laos. Dit kommer jag alltid att längta tillbaka. Så sagolikt, rent bokstavligt talat. Man liksom nästan förväntade sig att det skulle dyka upp älvor i skogen och små vättar bakom träden.

Fortsättning imorron!

Och: vill ni hitta inlägg om något särskilt land/plats så sök gärna bland etiketterna i högerspalten! Samtliga inlägg som har med långresan att göra finns också under ”Sydostasien 13/14”

Categories: Sydostasien 13/14

About the Author

One Reply to “HELA LISTAN! Vår resa i kortform – så här var det! DEL 1”

  1. Your article made me suddenly realize that I am writing a thesis on gate.io. After reading your article, I have a different way of thinking, thank you. However, I still have some doubts, can you help me? Thanks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.