26 Comments

Jag vaknade upp en natt med fruktansvärda smärtor i magen. Tryckte i mig paracetamol och sen ipren, men det hjälpte ju inget alls. Det blev en lång natts färd mot dag, och sen en ännu längre färd till Rio de Janeiro – närmaste större stad.

Jag insåg att smärtorna var av ett slag som krävde läkarvård, jag kan nog utan att ljuga säga att bussresan till Rio (och natten strax före den) var bland de värsta fem timmarna jag har upplevt.

Känns som jag tillslut ramlade ut på sjukhusets parkering, jag minns knappt den delen men en man i svart kostym kom i alla fall med rullstol och körde in mig på sjukhuset.

Patrik hade fått hålla kontakten med vårt försäkringsbolag – If – och via dem SOS International. De sms:ade honom adressen till detta sjukhus som de samarbetar med.

Jag kom till akuten och jag tror att de tog mig på röntgen direkt. 

De konstaterade ganska snabbt att jag hade akut gallblåseinflammation, och det blev antibiotikadropp och smärtstillande.


Nu har jag varit på sjukhuset i fyra dagar och jag har opererats. Gallblåsan – som var ”MYCKET mycket kraftigt inflammerad”, enligt kirurgen – är nu borttagen och i den satt även en gallsten modell större som också är borta nu.

Budskap: Res ALDRIG utan reseförsäkring! Man vet aldrig när det händer, det där man aldrig riktigt planerar för.

Tack: If Skadeförsäkring, SOS international & detta fina sjukhus – Samaritano – jag är på i Rio de Janeiro. Jag blir oerhört väl omhändertagen.

Och tack mina killar som kämpar på och kör på med sina upplevelser (är så roligt att höra dem berätta vad de varit med om!) och som också kommit och hälsat på mig flera gånger.
Här samlas alla våra inlägg från Brasilien

Tillbaka till startsidan

About the Author

26 Replies to “Inlagd på sjukhus i Rio de Janeiro”

  1. When the albuminuria reduction was adjusted during combination treatment for changes in GFR fractional clearance, it was 11 higher than during irbesartan treatment, a nonsignificant change that was possibly due to a small sample number never mix steroids and viagra Incidence and prevalence of heart failure in elderly persons, 1994 2003

  2. Men din stackare själva fick vi åka ambulans från Legoland till barnsjukhuset i Danmark förra veckan:( stor kram till dig följer alla era bravader/Diana

  3. Åh, den där smärtan är inte att leka med! Hade själv inflammerad gallblåsa och bukspottskörtel för ett år sedan. 15 vidriga anfall under 1,5 månad innan den opererades bort. Många nattliga besök på akuten med Morris som då bara var 1 månad. Skönt att du har fått bra vård. Kryakramar!

    1. Men fy så hemskt!! Lider med dig i efterhand… Verkligen så speciell smärta, går inte att värja sig ens för en sekund.. tack och kram tillbaka!

  4. Fy hundan!!!! Skönt att det gick bra! Vi har också mycket goda erfarenheter av If – krya på Dig!

    1. Ja usch, det var inte så roligt… Men tacksam för bra vård, när jag väl kom fram. Stor kram och tack för omtanken

  5. En mardröm att bli sjuk när man är i ett annat land ? vilken tur att du kom till ett sjukhus så snabbt och fick bra hjälp! Skickar en kryakram och hoppas du snart kan vara med din familj igen!

  6. Åh din stackare!! Alltid jobbigt att bli sjuk, men lite besvärligare utomlands. Krya på dig ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.