7 Comments
Jacks mycket efterlängtade födelsedag började med sång och paket på sängen. Frukost hemma med kalashattar på, och lek hemma en stund på förmiddagen.
Våran älskade lilla unge har för övrigt aldrig hittills firat sin födelsedag i Sverige, men i år bytte han åtminstone land till Vietnam 🙂 (ettårsdagen firades i ett tält på den lilla ön Laoliang i Thailand, tvåårsdagen på Koh Phangan och treårsdagen på Koh Samed)
Men den här gången alltså i Hoi An i Vietnam!
Jack fick välja lunchrestaurang och tog, föga överraskande, stället med pumpasoppa på menyn på vår gata. Kvinnan som äger restaurangen har lärt sig att Jack vill ha mycket soppa, så det blev en dubbel portion.

Sen promenerade vi till floden där vi beställt en resa med flodbåt. Vi visste inte så mycket om det hela men det blev en alldeles fantastisk dag! En av de bästa på hela resan.

Fiske med nät från båten

Vi gled fram på floden tillsammans med båtägaren och chauffören Mr Tâm, mot ”coconut forest” – en skog av kokospalmer som växer i vattnet med kanaler som gångar mellan raderna – och väl där mötte en rund liten fiskebåt upp. Båtarna är typiska för Vietnam, och det var en upplevelse att åka i denna in bland vattenskogens små slingrande kanaler.
Killen, Binh, som körde var son till chauffören av den större flodbåten, och vi gjorde ett stopp hemma hos dem i en liten fiskeby. Där tog en gammal kvinna emot (farmorn) och vi bjöds att sitta ner i hennes enkla lilla hus och det serverades pumpakärnor och godis.
Vi åkte vidare och Binh visade oss hur han hämtar kokosnötter inne bland träden i flodskogen, och hur de gör när de fiskar från den lilla runda båten.

Så småningom kom vi tillbaka till vår stora båt, där matlagningen nu var i full gång. Dottern i familjen, Minh, hade nu anslutit och hon stod och förberedde en stor middag med färska räkor som grillades på båten, vitlökskryddad biff, sallader, nudlar mm.
Under tiden allt gjordes klart åkte Patrik och barnen en tur till i den lilla snurrbåten för att fiska.

Maten var hur god som helst, bland det absolut godaste i Vietnam hittills, och vi hade en skön stund på båten medan vi åt.

Tâm tog fram gitarren och sjöng en vietnamesisk visa, och Jack testade också att spela.

När vi så småningom åkte tillbaka mot vår kaj så började solen sjunka och allting bäddades liksom in i ett guldskimmer medan vi gled fram på floden, detta magnifikt vackra ljus som jag aldrig nånsin tröttnar på.

 Vi avslutade dagen hemma med lite mer pumpasoppa och glass, och sen hade Jack önskat sig att vi skulle se på en film tillsammans hela familjen. Så vi såg ”Lilla Jönssonligan” och sen tvärsomnade barnen, och vi, efter en lång men fantastiskt bra dag.
(Denna dag på floden, inklusive all mat + dryck under hela färden, kostade oss för övrigt ungefär som ett McDonalds-besök + en fika på café skulle ha kostat för vår familj hemma…)

About the Author

7 Replies to “Jacks fyraårsdag!”

 1. Patients with lymphoma and leukemia are susceptible to AKI from a variety of causes that can be broadly divided into those directly related to the cancer and those related to therapies utilized in the treatment of the malignancy Table 1 non prescription cialis online pharmacy Infections it has actually been revealed to fight damaging microbes, including germs, viruses, fungis and parasites

 2. Hej Helena! Tack för din kommentar! Vad kul att ni ska till Vietnam – kommer att bli toppen!

  Om ni vill göra båtturen så hittar ni Mr Tam mitt emot det stora hotell Victoria i Cua Dai.
  Jättelätt att hitta, det är bara hans båt som ligger där, precis mitt emot ingången.

  Ha det så härligt!

 3. Roligt och inspirerande att följa era dagar i Vietnam.
  Åker med familj till Vietnam och Hoi An i maj/juni.
  Hur hittar vi era ”nya vänner” om vi vill göra samma båttur inkl fiske och mat?
  Undrar också vilken del av beachen ni rekommenderar i närheten Av Hoi An om vi vill ha strandliv 4 dagar. Alternativet är strand utanför Hue. Vi har bokat 4 nätter på landet mellan strand och stad först.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.