7 Comments

Vi har varit restriktiva med ”skapade barnaktiviteter” typ nöjesfält, vattenland och liknande under resan, eftersom det varit viktigt för oss att göra ”riktiga saker” + att vår erfarenhet är att barn inte bara måste göra ”barnsaker” för att ha det bra. Tvärtom.

Men – idag gjorde vi ett undantag, och det var riktigt roligt. Via en utländsk reseblogg fick vi tips om KizCiti här i Ho Chi Minh city, en hel stad i miniformat som var uppbyggd för att barn ska få prova olika jobb. Vi var på plats tidigt, och Milo och Jack fick varsin loggbok och gav sig sen ut och jobbade.
De jobbade som brandman, polis, läkare, bagare, risfarmare, fotograf, pilot och en rad andra saker.
Otroligt fint uppbyggt, med minst en ledare per yrke som guidade och visade barnen. De fick också klä sig i uniformer för respektive jobb, och efter utfört uppdrag fick de lön i form av KizCiti-pengar som kunde användas inne på området i samband med andra aktiviteter.

Väldigt pedagogiskt, och kul att se Milo och Jack växa med uppgiften! Jag tycker de var superduktiga, då alla andra barn var vietnamesiska och ledarna endast kommunicerade på sitt eget språk och lite engelska. Men Milo och Jack tvekade aldrig utan sprang glatt mellan alla olika jobb och testade på. (och föräldrarna fick vänta utanför på alla aktiviteter så ja, de fick klara sig alldeles själva)

Jobbar som tandläkare!
Barnläkare
Att åka brandbil och släcka en eld var en av dagens höjdpunkter!
Jack jobbar som fotbollsproffs
Barnläkare
Uppdrag utfört – har jobbat klart som risfarmare
Att jobba som pilot var kul!
En del av stadsmiljön
Och utanför fanns en superrolig lekpark där dom här stora killarna tog sig an Milo och Jack och tog hand om dem under en lång rolig lekstund innan det slutligen var dags att åka hemåt

Info: Entré för vår familj för en heldag på KizCiti var cirka 100 kronor (340000 VND)

About the Author

7 Replies to “KizCiti – En dag med många nya jobb”

  1. The concentration and purity of each sample was determined spectrophotometrically triplicate readings at 260 and 280 nm buy lasix australia The patients were classified based on the EDCD Guideline on Prevention and Control of scrub typhus adopted from the World Health Organization WHO 10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.