6 Comments
Att se Mekongdeltat i Vietnam har varit ett viktigt mål för oss sen vi började planera denna resa, och vi bestämde oss för att ta en organiserad tour från Ho Chi Minh-staden och ner genom deltat – en kryssning med Mekong Eye som inkluderade turer vid sidan av flodens ”huvudled”.

Vi gick ombord på vår båt och blev förtjusta direkt i det vackra träfartyget, och i vår hytt som låg längst fram med fönster mot floden och dessutom med mer plats än vi hade kunnat föreställa oss, extrabädd inkluderat.

Det blev en resa med lyxkänsla och storslagna naturupplevelser. Ombord hade vi det riktigt bra med all inclusive, och vilken mat det var! Fyrarätters luncher och femrätters middagar, riktigt gott och alltifrån skaldjur till kött, fisk och grönsaker i olika former.
Det fanns ett stort soldäck där det var ljuvligt att sitta och beundra soluppgångarna och solnedgångarna.
Vi hade också tur med våra medresenärer… Det är bara 15 hytter, och alla måltider och utflykter görs gemensamt. Så man lever nära inpå de övriga. Men vi fick bland annat jättebra kontakt med ett par från England och två systrar från Tyskland (vårt ”gäng” har även träffats två gånger på Phu Quoc, där vi är nu, och ätit middag ihop) och flera av de andra hade vi det också riktigt trevligt med.

Själva färden startade i staden Can Tho och sedan kryssade vi runt i deltat under tre dagar med flera stopp som sagt. Vi brukar inte köra så mycket guidade turer när vi är ute och far, men i det här fallet är jag glad att vi gjorde det. Mekongdeltat är stort och inte helt lätt att få ett grepp om, men tack vare bra guider fick vi besöka flera små byar, bland annat, och åka så kallad ”sampan” genom några mindre kanaler. Mer om utfärderna i kommande inlägg!

Flodkillar
Del av vår hytt
Nån har det bra på däck…

Passerade mycket vardagsliv längs Mekong
Vår kryssare sedd från land
Info: Vi hade lite tur och fick ett bra sista-minuten-pris, plus att det fanns en hytt med plats för extrabädd ledig, så vi kunde bo hela familjen i en hytt vilket sänkte priset för oss.
Nu betalade vi någonstans runt/drygt 6500 kronor för hela vistelsen inkl all mat + utflykter, inlusive transfer till ön Phu Quoc dit vi reste vidare med privat bil efter avslutad kryssning.
Det finns även kortare kryssningar, en natt, och även längre. Och olika varianter på sträcka. Denna passade oss bäst eftersom den förutom själva kryssningsupplevelsen blev en transport för oss till vårt nästa mål Phu Quoc – en resa vi annars hade fått fixa (och bekosta) på annat sätt.
Vi åkte med bolaget Mekong Eye. Vill man jämföra bolag/priser/rutter är mitt bästa tips att googla ”cruise + mekongdelta + vietnam” och läsa sig till vad som passar en bäst.

About the Author

6 Replies to “Kryssning på Mekongfloden – Del 1, Ombord”

  1. For some women, sex continues to be painful, she acknowledged kamagra accion terapeutica Postmenopausal women with ductal carcinoma in situ DCIS had similar outcomes with disease recurrence whether they took tamoxifen or the aromatase inhibitor anastrozole for five years after surgery, but women in the two

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.