4 Comments

Vi hälsade på i ytterligare en by under vistelsen i Mekongdeltat, där vi gick längs de SÅ vackra risfälten. Jag tror aldrig jag får nog av dessa risfält. Vi har sett ganska många under den här resan, men jag älskar fortfarande den speciella klargröna färgen och hur de liksom böljar iväg så långt man kan se. En och annan farmare som går därute och jobbar.
Ibland tänker jag att jag skulle vilja bo mitt på ett risfält. Jag kan inte tänka mig någon mycket mer harmonisk omgivning.

Hur som helst så vandrade vi runt i byn Cai Nhum, där en av Mekongs kanaler rann, och vi jag stod en lång stund och bara njöt av vyerna från en vacker gammal bro.

Under ett annat stopp besökte vi en godisfabrik precis vid floden, där de bland annat tillverkade kola av kokosmjölk. Sen tog vi en cykeltur genom stan, och på cykelvägar längs kanalerna.

Denna lilla bro! SÅ fin!
En kokosnöt kan användas till mycket, till exempel fotboll
Tittar på tillverkning av kokoskola i godisfabriken intill floden

På cykeltur

Kolla Jacks cykelstol!
Besök i gammalt hus med tillhörande mur
Sista morgonen blev det frukost på däck, och sen hejdå till båten. En utflykt till på förmiddagen, då vi såg en större flytande marknad. Efter det transport till Phu Quoc med bil och färja.

About the Author

4 Replies to “Kryssning på Mekongfloden – Del 4, risfält och en rolig cykeltur”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.