No Comments

Vi är alltså på härliga Koh Phayam, som ligger långt upp på Thailands västra kust, nära gränsen mot Burma. En ö utan annan fordonstrafik än motorcyklar, och vägar smala som våra cykelvägar hemma.
Vi bor på Sabai Sabai, ett litet resort på en egen strand, som verkligen är vad de heter. Namnet är ett thailändskt uttryck som betyder ungefär ”ta dagen som den kommer”. ”Your hammock heaven” säger de i annonserna, och det stämmer verkligen också. Här vilar vi mycket i våra hängmattor, eller ligger på liggkuddarna vid de låga borden i restaurangen eller i någon sala. Enkelt, lugnt liv.

Idag bröt vi av lite med en långsvansbåtutflykt för att se mer av ön. Det är verkligen en favorittyp av utfärd vi har – att hyra båt med chaufför för en dag – och det slår aldrig fel. Lika härligt varje gång.

Vi åkte iväg 9 på morgonen och rundade ön, och sen bort mot den näst största stranden. Jättemysig strand! En bit utanför den snorklade vi, och sen in för fika och bad och häng på stranden.
Nästa stopp var för lunch, fried rice på Phayams största strand.

Och så småningom tillbaka. Kom tillbaka någon gång efter två på eftermiddagen. Skön dag!!

Det fanns ett sjörövarskepp på land på en strand! ”Åh, jag har aldrig sett ett vrak förut”, sa en lycklig Milo när vi gick i land.

Vacker mamma!!

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.