los tuneles blue foot bobby
Vi och en blue footed bobby, Los Tuneles

Jag förstår att det kanske kan låta lite flummigt, men det hände något på Galápagos som jag aldrig hade känt tidigare.
Det var som om allting kom så nära. Naturen kom så otroligt nära. Djuren kom nära.
Vi som familj var näranäranära (det är vi i och för sig jämt under denna resa, men ja, det är som att även det förstärktes på Galápagos)

Att få uppleva Galapagos med barnen var helt enkelt fantastiskt. Som jag skrivit tidigare var våra förväntningar HÖGA, och egentligen gillar vi inte det. Vi försöker alltid hålla förväntningarna ganska låga. Det får bli som det blir.
Men detta…

los tuneles galapagos

Vi gjorde ju (nästan) allting på vårt budgetsätt på Galápagos. Lagade all mat (utom på Milos födelsedag) och vi försökte att se och uppleva så mycket som möjligt på egen hand, utan dyra tourer. (Jag kommer att berätta mer om hur vi gjorde och om våra kostnader senare)

Men en sak valde vi att betala för, och det blev också en några dagar för tidig upplevelsepresent till Milo.
Vi åkte på en snorklingsutflykt till Los Tuneles på ön Isabela.
Eftersom Milo verkligen ÄLSKAR livet under ytan och i vatten över huvud taget så ville vi att han, och vi tillsammans, skulle få en riktigt speciell snorklingsupplevelse just på Galápagos.

los tuneles snorkling

Vi valde dagsutflykten till Los Tuneles, Isla Isabela. Och ja, det kostade. Vi betalade runt 1100 kronor för vår familj (och då fick vi ändå ett bra pris).
Men redan första gången vi fick hoppa i från båten och börja snorkla så var det värt det…

los tuneles isabela
Milo har simmat fram till en klippa där vi hittade en pingvin!

Tillsammans med en guide tog vi oss också fram till otroliga undervattensgrottor där vi dök ner och fick se många hajar! Dessa var större och av en annan sort än vi sett tidigare, så det var en upplevelse.

Och så, våra kära havssköldpaddor!

los tuneles

Vi hade en så fin dag tillsammans. Förutom snorklingen så njöt vi av den unika, karga naturen som var just där vid Los Tuneles. Klippformationer, lavasten, grottor och så de uråldriga kaktusarna som växte överallt.
Känslan av att befinna sig på en väldigt avlägsen plats, ja nästan som på en annan planet, var stark.

resa-galapagos-med-barn

los tuneles isabela galapagos

Igår publicerades alltså Milos och Jacks andra avsnitt av “Jorden runt-snack” från Galápagos och för er som inte sett det ännu – gör det! Där får ni följa med ännu närmare in till djuren och naturen, ner under ytan till hajarna, havssköldpaddorna och sjölejonen, på fantastiska utflykter – bland annat denna vid Los Tuneles – med mera:

Del 1:

Del 2:

**

Följ oss gärna på Instagram!


About the Author

14 Replies to “Nära nära nära på Galápagos – utflykt till Los Tuneles”

 1. Hej. Väldigt inspirerande att se er resa tillsammans som familj. Vi håller på att planera en långresa några månader kommande vinter med våra barn (5 och 7 år) och har tack vara er blogg fått upp ögonen för Galapagos. Ett par frågor: vad hette era boenden på öarna? Och med vem åkte ni Los Tuneles? PS: grym bra videoblogg av barnen!
  Med vänlig hälsning, Christian med familj

  1. Tack!! Och ursäkta sent svar. Jag kommer inte ihåg namnen på rak arm på boendena, på huvudön var det via Airbnb. Jag kan hitta det, förmodligen, om jag går tillbaka och kollar men just precis nu hinner jag inte. Los Tuneles gjorde vi med en lokal arrangör som hade kontor på Isabela.
   Kul att ni gillar filmerna! 🙂

   1. Hej, tack för svaret.
    Antar att man fixar snorklingsturen enklast på plats.
    Med inspiration från er blogg kommer vi säkert åka till Galapagos. Vi hade annars fått intrycket att det skulle vara dyrt och inte optimalt med barn. Nu gäller det bara att försöka hitta hyfsat billiga flygbiljetter 🙂

    1. Gecko guest house hette det första boendet! Det var dock en promenad ner till hamnen/”city” på kanske en kvart, kan vara bra att veta. Posada del Caminante hette vårt hostel på Isabela. Väldigt enkelt men vi trivdes där, och det var billigt.

     Galapagos var en fantastisk upplevelse. Vi längtar ständigt tillbaka. Glad om vi har kunnat inspirera!!

     1. Hej igen.
      Nu är vi faktisk på Galapagos och bor på Gecko guest house 🙂 Vi gillar verkligen Galapagos så här långt. Om ett par dagar åker vi till Isla Isabela där vi hoppas åka på snorkeltur till Los Tuneles. Kommer du ihåg namnet på arrangören ni åkte med eller hur man hittar stället i byn väl på plats på Isla Isabela?
      Tack på förhand!

  1. Tack, vad kul att du tycker om bilderna!! Ja det är fantastiskt, mycket att vara tacksamma över!

 2. Vilka bra filmer ni har gjort och va coolt att få se alla djuren! / Siri 6 år från åmål

 3. Tack för väldigt fina filmer! Era barn kommer att växa upp till riktigt starka individer. Dom kommer att ha fått med sig ovärderliga upplevelser från den här resan, och man ser tydligt på filmklippen hur dom har utvecklats och blivit väldigt självständiga. Att dom har missat ett år i skolan gör absolut ingenting för dom har fått med sig så enormt mycket annat. Det kommer att gå bra för dom i livet. Dom kommer inte vara rädda för utmaningar och kommer att våga tro på sig själva!

  1. Om du visste vad glada vi blir för dessa ord. TACK!
   Så otroligt vänligt av dig att ta dig tiden att skriva ner dina tankar, vi uppskattar det så mycket.
   Varma hälsningar till dig!

 4. Härligt att se o höra från Galapagos. Ni gör en fantastisk resa som jag gillar! Vilka fina barn som berättar i filmerna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.