19 628 Comments

Idag har vi upplevt något väldigt speciellt.
Vi hyrde en båt med chaufför, en båt med glasbotten, och drog ut på havet. Vi åkte runt Giliöarna Trawangan, Meno och Air (vi bor på den sistnämnda), och chauffören stannade på de bästa snorklingsställena, mitt ute på havet.

En stor upplevelse var när vi fick se de stora sköldpaddorna i vattnet. Jag önskar jag kunde beskriva det så att ni fick följa med dit och då, men det är omöjligt att göra det rättvisa. Men sköldpaddan liksom flyger fram, långsamt och böljande, därnere under ytan. Vi upptäckte honom, och kunde simma med, Patrik kom så nära att han kunde röra vid den.
Särskilt glad är jag över att Milo har lärt sig snorkla så bra att han kunde ta del av denna upplevelse. Han snorklade också, gled med strax under ytan, och följde skölpaddans mäktiga rörelser under lång tid.

Utöver detta såg vi också många andra vackra fiskar – Jack är jätteglad eftersom han fick se clownfisk (Nemo i filmen ”Hitta Nemo”) genom glasbottnen på båten. Och vi andra snorklade förbi häftiga färgglada fiskar och coola koraller.

För mig var det också väldigt speciellt att få dela denna dag tillsammans med min bror Erik, som snorklade på detta sätt för första gången.

Min mycket kära lillebror Erik

Observera glasbotten på golvet av båten!

Kapten Jack och chauffören hängde under hela hemresan

About the Author

19 628 Replies to “Med sköldpaddorna under ytan”