6 Comments

Jag är ett stort fan av upplevelsepresenter istället för saker. Förmodligen delvis för att jag har blivit allt mindre förtjust i allt onödigt som finns överallt, alla dessa drivor av leksaker, dyra handväskor och alla möjliga statusmarkörer i form av inredning och elektronik.
Not so much for me.

IMG_1479

Men! Jag älskar ju att uppleva. Och redan innan jag fick en egen liten familj gav jag gärna bort saker att göra istället för saker att äga. En gång åkte vi faktiskt till Paris, mamma, pappa, lillebror Erik & jag. Det var en julklapp från mig, ja jag var faktiskt duktig redan då på att leta smarta avgångar och billiga boenden i bra lägen. Så jag minns att det inte blev så våldsamt dyrt (och då var jag ju dessutom anställd och tjänade trygga fina pengar varje månad 🙂 )

Hur som helst.
Även Milo och Jack får numera framför allt upplevelseklappar av oss istället för leksaker. De behöver inte mer saker än det de har, de hinner inte leka med allt ändå, plus att vi framför allt verkligen gillar att hitta på roliga saker ihop.

Och jag kan faktiskt säga, alldeles ärligt, att barnen gillar det bara mer och mer, de också. Dels har vi väl vant dem, dels märker de ju för varje gång det händer att det blir något riktigt kul av den där presenten de fick, även om den inte var inslagen i leksaksaffärspapper.

(Och utan att egentligen vilja lägga någon värdering i vad andra människor gör för val så tycker jag ändå att det känt lite osunt (och galet dyrt!) med allt det här köpandet av nya grejer hela tiden, många barn vadar ju omkring i drivor av leksaker och tv-spelskonsoller som blir omoderna efter ett år och då uppdateras för tusentals kronor. Men men, det är väl kanske en annan debatt som jag inte behöver ge mig in i här..)

Så. Julen 2013 fick Milo och Jack ett besök på Legoland i Malaysia, (när vi alltså redan var i Malaysia). I födelsedagspresent i år fick Jack en sportlovsresa till Stockholm.
Och i gemensam julklapp nu i julas fick barnen biljetter till Melodifestivalens genrep på Friends Arena.
I år har vi verkligen följt festivalen, hela familjen tillsammans. Tidigare år har vi ofta varit ute och vinterrest under flera deltävlingar och kommit hem lagom till Andra chansen och finalen i bästa fall.
Men i år har vi sett allt, så att kröna det med finalen på plats var jättekul!
Vi bodde på 22:a våningen på Quality Hotel Friends, med sina karakteristiska runda fönster. Väldigt bra hotell, måste jag säga.

IMG_1466

Innan vi gick åkte sprayburkarna med hårfärg fram och barnens hår blev rosa och gröna, givetvis toppade med glitter.
Favoriter blev Boris René, Samir & Victor och Frans. En stor bonus var ju också att få se Måns Zelmerlöw live med en ny version av Heroes.
Och efter genrepet åkte vi hem till vår gudfamilj som bor i Stockholm och soffhängde framför direktsändningen av finalen, och är fortfarande kvar där.
En typiskt bra helg, som tack och lov också har en hel dag kvar!

IMG_1457
Kollade också, såklart, in Mall of Scandinavia. Snyggt, modernt och rätt trivsamt att gå runt (även för den som inte gillar att shoppa…)

Nu har vi kanske i någon mån gett lite dyrare upplevelsepresenter, av just dessa jag räknat upp här. Och det är ju mer ett val vi har gjort, att vi kanske lagt till något ytterligare än en ”vanlig” julklapp hade kostat för att vi i vår vanliga anda alltid prioriterar upplevelser framför annat.
Men funkar ju lika bra även med klappar som inte innefattar hotellövernattningar och dyrare nöjesparksinträden. Poängen är att göra det ihop, oavsett vad det är.

IMG_5129
Vattenparken på Legoland, Johur Bahru i Malaysia, 2013.

DSCF1276
Mamma, pappa och lillebror Erik under sin julklappsresa till Paris 2006. Leve upplevelsepresenterna!

Jorden runt med familjen Thunberg på Facebook

Categories: Stockholm

About the Author

6 Replies to “Mellofinal istället för leksaker…”

    1. Det blev toppen!
      Förresten kommer årets julklapp sannolikt att delas ut i NZ, så då kanske jag hör av mig om tips:-)

  1. Kan inte annat än hålla med!! Här blir det Justin Bieber o hotellövernattning åt båda sönerna i födelsedagspresent i år 🙂

  2. Jag gillar också upplevelsepresenter! Vi gör ofta saker tillsammans med min mans vuxna söner (bio, restaurangbesök, teater) istället för prylar! När de var yngre och fick följa med på resor över julen blev det istället för julklappar 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.