13 Comments

puerto ayora birthday milo

Den allra viktigaste dagen på Galápagos var Milos nioårsdag, såklart!
Som han hade längtat!

Vi har ju befunnit oss i nästan total wifi-skugga ute på öarna och vi har så galet mycket att visa och berätta från dessa helt unika öar ute i Stilla havet.
Men ja, det viktigaste först!

milo puerto ayora birthday

Milo fyllde år när vi redan tillbringat nästan två veckor på öarna Santa Cruz och Isabela, så när vi sjöng och gav de få presenter vi hade så fick han också ett Galápagos-Bingo som skulle utföras under hela dagen, och så väntade belöningar vid en respektive två fulla rader, plus hela brickan.
Varje utfört uppdrag skulle också dokumenteras på bild.

Fil 2017-04-22 20 58 57

Milo gav sig in i detta uppdrag med stor entusiasm, och gjorde upp en plan för vilka platser vi skulle behöva ta oss till under dagen för att han skulle kunna slutföra ett Bingo-ruta-uppdrag.
Så efter en lång frukost tog vi en promenad till Tortuga Bay, som för övrigt är en av de absolut vackraste stränder jag/vi sett.

IMG_6417
Ett av de första uppdragen som slutfördes var att bygga en iguana i sand med pappa

puerto ayora beach
…och en sjukt snygg sköldpadda med mamma

Det var en sån där alldeles strålande dag, klarblå himmel, havet låg lugnt. Vi njöt av många fina strandtimmar – och flera lösta uppdrag – innan vi gav oss i kast med vandringen tillbaka, cirka tre kilometer.

IMG_6396
Sola med en iguana = CHECK

tortuga bay puerto ayora
Fotografera varje familjemedlem med ett djur! Här: mamman och en pelikan

puerto ayora fiskmarknad
Uppgiften att fotografera en pelikan och en fiskare på samma bild löste Milo vid fiskmarknaden i Puerto Ayora.

På kvällen väntade middag på restaurang, vilket kändes lyxigt och roligt för oss alla. Det var första restaurangbesöket på hela tiden på Galápagos eftersom vi i vanlig ordning lagat så mycket som möjligt själva.

Milo älskar sushi, så valet var självklart. Och han åt. Och han åt. Och han åt.
28 (!) bitar blev det innan han tillslut, lite motvilligt, fick inse att det inte gick ner mer.

IMG_6515

Sen hade killarna bestämt möte med sin nya kompis Isabella från Irland i lekparken, en jättego tjej som faktiskt fyllde nio år dagen innan Milo! Vi träffade på denna familj på båten från Isabela (som ön alltså också heter) och även föräldrarna var supertrevliga. Så Milo, Jack och Isabella hade verkligen jätteroliga kvällar ihop med MASSOR av lek.
Och glass! (det var en av belöningarna, att han fick bjuda sig själv och Jack och Isabella på mjukglass)

IMG_6539
Gå armgång = KLART! För att göra detta var Milo tvungen att gå till lekparken i hamnen.

IMG_6554
Tillsammans med goa Isabella.

***

Till våran Milo:

TACK för (ännu) en underbar dag tillsammans! Jag tycker din födelsedag detta år verkligen säger så mycket om hur du är som människa.
Din oförställda glädje över Bingospelet, som ju egentligen var något ganska enkelt. Visst, du fick några t-shirts och ”full bricka-belöningen” var en hemlig present som var en Lego-ask. Men framför allt är du så glad över upplevelserna, och älskar att vi gör saker tillsammans.
Vatten är en stor och viktig del av ditt liv. Du älskar älskar älskar att vara i vatten, älskar att simma, älskar att snorkla och dyka ner och studera undervattenslivet närmare.

Du pratar så ”stort” nu, det märks att du blir äldre och du har många funderingar och kloka tankar. Jag tycker verkligen om att vara tillsammans med dig, det är roligt och jag trivs så himla bra i ditt sällskap.

idamiloisabela liten

Och något mer om hur du är, det där som är du, tycker jag visas bland annat i den där stunden när du hade simmat motströms en bit för att komma till ett nytt snorklingsställe, men din lillebror orkade inte förbi det strömmande partiet. När du upptäckte det vände du tillbaka, tog honom i handen och simmade en gång till genom strömmen tills ni tillsammans nådde platsen ni ville till.

Du köpte också ett mjukis-sjölejon till Jack på din egen födelsedag, för dina egna pengar, för att du vet att Jack blivit så förtjust i sjölejon.

Något som också blev lite extra tydligt denna dag var hur mycket du gillar att ta bilder. Du lägger ner mycket tid på att dina bilder ska bli bra, och det blir de ju också! Ditt nya mål är att spara pengar till en helt egen kamera. Och till riktigt bra simfenor.

puerto ayora marknad

Tacksamheten är stor varje dag, väldigt stor. Och såna här dagar blir det så tydligt.

Grattis igen, Milo vår Milo.

IMG_6579
Bild tagen vid 23-tiden på kvällen när vi var tillbaka på hotellrummet efter vår heldag tillsammans

Categories: Galapagos JORDEN RUNT

About the Author

13 Replies to “Milos födelsedagsfirande på Galápagos”

  1. Firma, hurda malzemelerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde alarak sizlere ödeme yapar. Ayrıca, nakliye işlemlerini de sizin adınıza organize ederek malzemelerinizi alırken herhangi bir zahmet yaşamanızı önler.

  2. Haberler ve güncel gelişmeler, gündemden ekonomiye son dakika haberler Türkiye’nin en çok takip edilen flaş haber sitesi burada

  3. Hyaluronic acid has negative charge and the potential to interact with the mucus via hydrogen bonds buy generic cialis Any estrogen rebound that occurs post cycle likewise happens concurrently with a rebound in testosterone levels, not prior to it note there is an imbalance in the ratio post cycle, but this is another topic altogether

  4. Det är så himla roligt att läsa om era upplevelser och äventyr. Jag hade nog inte riktigt fattat innan hur gamla era barn var, men nu måste jag bara fråga, hur funkar det att ta ledigt så länge från skolan med en 9-åring?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.