7 Comments

En rolig sak med att ha nystartat som mer aktiv resebloggare är att jag nu för första gången gett mig ut lite mer ordentligt bland andra resebloggare. Jag är till exempel medlem i Svenska Resebloggar vilket är jättekul, för via detta har jag redan hittat en rad nya bloggar att inspireras av och människor att hålla kontakt med på olika sätt som är lika resenördiga som jag 🙂

En följd av detta är också att jag hittat en trevlig och inspirerande lista hos bland andra Freedomtravel, Lisa (Livet från den ljusa sidan) och Towis
Nu vill jag också lista lite, och kanske inspirera någon jag också! Så, här är min lista till världen:

Favoritutflyktsmålet på orten där du bor?
Sjön Gryten, Degerfors. Omgiven av gammal trollskog, bra stigar omkring, fina grillplatser där det finns ved som man får ta. Vindskydd att sova i. Kvällssol vid den lilla stranden.

Gryten, Degerfors
En sån där magisk kväll i slutet av förra sommaren, när vi packade ryggsäckarna och sov en natt i vindskyddet vid Gryten. Ligger bara några kilometer från vårt hus.

• Var vill du helst möta våren?
Var som helst, höll jag på att säga. Jag längtar efter värme så skulle ha varit fint att ha fått dimpa ner lite längre söderut nu för att få lite mer vårkänslor. Paris hade ju varit trevligt, till exempel.
Såhär års brukar jag också vara lite avundsjuk på Malmö och övriga Skåne för att de får vår tidigare än oss, så det kunde ju också vara ett alternativ här framöver.

Tre weekendstäder du gillar – eller tror du skulle gilla?
London. Det börjar bli ett tag sen jag var där nu, men sen jag bodde där i totalt nästan ett år (utrikeskorre för Expressen) så är jag för evigt förälskad i Notting Hill, promenaden längs kanalen i Little Venice och vidare till Regents Park, och så vidare…
Krakow gillade jag när Fatima och jag var där för några år sen! Billigt, fint och nära.
Bangkok. Jo, jag skulle kunna åka för en weekend till Bangkok även om flygresan är lång. Checka in på nåt tjusigt men ändå billigt hotell, äta massa streetfood, handla lite och äta middag mitt emot Wat Arun-templet i solnedgången.

Ditt bästa sommarställe i Sverige?
Vår familj har sommarstuga vid Vänern utanför Kristinehamn, det är svårslaget fint där.

Vänern, Kristinehamn, Värmland
Tagen från vår tomt. Ja, jag sa ju att det är svårslaget… 🙂

Om du fick välja ett ställe i ditt grannland, vart skulle du vilja åka då?
Hurtigruten i Norge. Det är en drömresa.

Finns det något resmål du blivit nyfiken på från att ha läst en bok, tidningsreportage, blogginlägg – eller sett film?
Väldigt många. Framför allt via tidningsreportage och blogginlägg. Just nu kan jag särskilt lyfta fram Maries blogg Resefamilj som en inspirationskälla inför kommande resan. Den handlar bland annat om deras liv och utflykter i nuvarande hemlandet Nya Zeeland.

Om du fick 20 000 kronor och en veckas ledig tid – vart skulle du åka?
Bara jag? Just nu längtar själen efter vila och värme, så jag skulle gärna sätta mig på planet till någon plats med ett mysigt, privatägt boende med pool och en liten by intill där jag kunde gå ut och äta utan alltför stora ansträngningar. Sicilien och Korsika vill jag gärna se, någon av de platserna hade passat fint nu.

Var finns paradisstranden?
De thailändska öarnas stränder är svårslagna, av det jag har upplevt. När vi kom till Sunset Beach på Koh Kradan första gången – det var en upplevelse jag inte kommer glömma. Jag, Patrik och Milo (då åtta månader) var helt själva på stranden en hel eftermiddag och spenderade även solnedgången där. Ett ljuvligt reseminne.
Och självklart stranden på ön Koh Rok, där vi förlovade oss ett år tidigare (med Milo i magen)

Vart skulle du helst åka med din bästa vän?
Henne kan jag åka var som helst med, det blir bra oavsett! Men just nu skulle det vara härligt med lite riktigt lugn & ro-tid ihop, så jag skulle välja typ litet pensionat i italiensk by framför storstad. Eller ett spa med många fina pooler där man inte behöver gå utanför hotellporten på en hel helg. Loka Brunn är ju finfint, till exempel.

Loka Brunn spa
Jag är en ganska ”o-lyxig” person i vanliga fall men spa:n med sköna pooler och mycket lugn är jag toksvag för. Tidigare i vinter unnade jag och en kompis oss dagspa på Loka Brunn som ligger rätt nära oss. Väldigt skön dag.

…och vart vill du åka med din partner?
Jorden runt…
Men ja, om det bara skulle vara vi skulle det vara kul att åka till nån storstad och ramla runt och låtsas att vi var tio år yngre, hänga på pubar till sent, sova länge på morgnarna, äta massa massa god mat från världens alla hörn och ha kul. Jag väljer New York!

Var skulle du helst vilja äventyra?
Just nu ser jag väldigt mycket fram emot att vi i november ska äventyra oss upp till de trefärgade vulkansjöarna, Kelimutu, på den indonesiska ön Flores.

Av de ställen du varit på, i Sverige eller utomlands, vart skulle du helst vilja åka tillbaka?
Det är en sjukt svår fråga. Det är ju väldigt många ställen. Om jag måste säga EN plats så säger jag 4000 islands, skärgård i Mekongfloden i södra Laos. Jag älskade verkligen öarna Don Det och Don Khone, och skulle gärna cykla omkring där igen.

4000islands

Vilka resor, nästgårds eller långt bort, har du inplanerade?
Förutom att vi ska åka jorden runt i nio månader och då besöka bland annat Dubai, Sri Lanka, Malaysia, Indonesien, Nya Zeeland och ett gäng andra länder, så ska jag faktiskt också en sväng till Barcelona senare i vår.
Men i övrigt är det inget inbokat, mer än en tripp för att hälsa på vänner i Stockholm. Vilket ju är nog så viktigt och bra!

Dina topp tre drömresor i Sverige som du ännu inte upplevt?
Fjällvandra. Har aldrig lockat mig tidigare, men nu med barnen skulle jag verkligen kunna tänka mig det. Jag tror vi som familj skulle gilla det.
Österlen vill jag verkligen göra fullt ut. Lägga en hel del tid och verkligen utforska denna speciella del av landet.
Åka flotte på Klarälven. Jag har visserligen gjort ett jobb om det, så jag har ju upplevt det. Men vill göra det tillsammans med familjen också, det blir ju något helt annat.

Dina topp tre drömresmål i världen som du ännu inte upplevt?
• Nya Zeeland (kommer i december!!)
• Island
• Costa Rica (sannolikt nästa vår)

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

Categories: LISTAN Resetankar

About the Author

7 Replies to “Min lista till världen”

  1. Vad kul att du hängde på! Vi kan varmt rekommendera både Island och Nya Zeeland (som har vissa likheter faktiskt, typ vulkaner och får ;)) Vilka spännande resmål ni har framför er! Det ska bli intressant att följa!

    1. Men wow! Brukar inte vara så många som känner till platsen. Kul att du varit där, och med ett sånt minne dessutom!!!

  2. Kul att hitta din blogg och att läsa din lista! Vilken resa du har framför dig (och vilka du har bakom dig) – det låter helt underbart.

    Korsika är jag också sugen på och alltid, alltid New York. Även jag har gjort en lista till världen, där det minst sagt var svårt att välja svar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.