6 Comments

unnamed
Jag fick ett mejl igår:
”Du har blivit nominerad av Apollo till vår tävling ”Årets Reseinspiratör”, där vi söker en person som med sina härliga texter, bilder eller filmklipp inspirerar till att resa.
Vi hittade din blogg och tycker du är just en sådan person. Därför har vi nominerat dig och din familj till ”Årets Reseinspiratör – kategori familjeresor”.

Det är förstås roligt att juryn har hittat till min blogg och gillar den, men framför allt tycker jag att det är roligt med själva namnet – Årets reseinspiratör.

För är det något jag vill göra, oavsett om jag skriver här eller resereportage i Allt om Resor/Expressen, Dagens industri eller någon annan stans, eller på ”Att resa med barn” på Facebook, eller för all del på min egen privata Facebook & Instagram, så är det att inspirera.

Vi började att resa med barn när Milo var åtta månader (han är sju år nu), då vi drog till Thailand i två månader. Sen dess har det blivit många, många utfärder och resandet är idag en stor och viktig del av vår familj.
Resandet har svetsat oss samman, gett oss så många nya upplevelser, möten, intryck, foton och skratt. Vi har teamworkat, lärt oss om Buddha, ödlor, asiatiska huvudstäder, kartor, engelska ord och miljoner andra saker.
Milo och Jack är det absolut bästa ressällskap jag vet. Att vi faktiskt ibland får frågan ”ska barnen med?” när vi planerar för en längre färd förvånar mig varje gång.
SJÄLVKLART ska dom med! Oavsett om jag åker nattbuss i 12 timmar genom Vietnam eller åker vattenrutchbana på ett välordnat vattenland så vill jag såklart göra det tillsammans med dom.

Genom åren har jag och vi fått många, många, många mejl, kommentarer och hälsningar om att vi har inspirerat andra till att våga ge sig iväg med barnen. Föräldrar som berättar att de bokat en resa tack vare oss. Att de övervunnit tankarna om att det skulle vara jobbigt och svårt att resa med småbarn, och att de hittat till resmål de aldrig tänkt på förut genom att de följt våra resor. Varje sådant mejl gör mig, på riktigt, så väldigt glad.
Därför gör det mig alldeles extra glad att vara nominerad till just detta – Årets reseinspiratör, i kategori ”familj”.

Ut och res med er! Tälta i en skogsglänta en mil bort, åk på en skön charter, boka en Londonweekend eller dra till Asien ett halvår – det viktiga är att ni gör det tillsammans.
Att resa med barn berikar livet så oerhört mycket. Genom dom blir varje upplevelse så mycket starkare.

Så småningom antar jag att det blir någon slags omröstning i denna tävling, då kanske jag återkommer. Tills dess gläds jag åt nomineringen, och hoppas på att kunna fortsätta inspirera.

SONY DSC

Hoi An, Vietnam, 2 februari 2014

About the Author

6 Replies to “Nominerad till ”Årets reseinspiratör””

 1. Hej! Jag googlade ”backpacka med barn” och hamnade hit, och herremin.. vad jag är GLAD för det! Vårt barn är 18 månader nu och vi har hittills bara gjort några korta spontanresor över helger samt en charterresa. Jag tänkte att det skulle bli perfekt med charter när vi reste med barn första gången, och visst blev det bra, vi hade en otroligt skön semester! Men det är bara så att det här med charter är inte min grej, och egentligen inte heller sambons grej (även om han nog är en sån som älskar att bara ligga och slappa en hel del då han har ett krävande jobb annars..) Men jag längtar så oerhört mycket efter att åka på en längre resa, att ta sig fram på egen hand och planera resan så som man själv vill ha den och upptäcka andra kulturer och träffa massa nya människor på vägen! Jag längtar med hela min kropp och själ efter att resa så som ni gör, men trodde faktiskt inte att det va möjligt efter att man fått barn.. Nu vet jag att det ÄR möjligt, och det kan bli väldigt lyckat och fint och jag ser fram emot att göra det så fort vi har tid och råd.. Tills dess får jag väl fortsätta planera och läsa er blogg om era inspirerande resor och äventyr! 🙂 Tack så mycket, du har verkligen gjort dig förtjänt av titeln reseinspiratör!! Kram

  1. Hej Heidi!

   Tack för en SÅ fin kommentar som tyvärr hade fastnat bland en massa spam, så jag såg den först nu!
   Men jag ville ändå skriva och tacka för de fina orden! Jag blir så himla glad om vi kan inspirera. Det har gett oss så otroligt mycket att resa med Milo och Jack, och ja – Det är ju möjligt!! Önskar er fina resor framöver!

   Kramar till dig!

 2. Grattis till nomineringen!
  Vi planerar nu nästa resa till Sydostasien i vinter. Din rapport från Vietnam blir värdefull 🙂
  Vi blir borta 12-14 veckor och vill till Vietnam (där vi var när Livis var 8 mån men bara hann HCMC och Phu quoc) och Kambodja. Vi avslutar med 4 veckor på Lanta där barnen ska gå på svenska skolan på egen begäran och vi föräldrar ska yoga och njuta av thaimassage 😉

  1. Tack för din kommentar! Mitt svar kommer supersent, beroende på att kommentaren hamnat bland en massa spam. Men vad härligt det låter med er resa!
   Varmt lycka till!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.