58 Comments

I sex dagar har jag jobbat i Norrbottens län och gjort massor av reportage för Dagens industri under vinjetten Sommarbilen.

Det blev en galet maxad resa och igår när jag satt på planet på väg hem från Kallax kändes det nästan overkligt att det inte ens hade gått en vecka sen planet mot Kiruna avgick.

På dessa dagar har vi (jag och fotograf Amanda) kört 133 mil.
helikopter kiruna

Dessutom har jag flugit helikopter (bild ovan taget från den resan), vandrat på fjället med en renskötande same, hängt på en travbana en tidig morgon, bott en natt i en liten stuga i väglöst land i Kaitumdalen, nästan dödat en höna, åkt häst & vagn, skjutit två skott med en AK5:a, blivit bjuden på gin&tonic i en fjällkåta mitt i natten medan midnattssolen sken utanför fönstret, jobbat i princip dygnet runt, för att tillslut fälla ihop datorn sent igår eftermiddag för att äta en middag med min svägerska Annica på eminenta restaurang CG i Luleå.
Huvud och kropp har varit stundtals ganska trötta, många intryck, lite sömn och nåt slags konstant fokus för att hålla planeringen och kontakt med alla inblandade människor igång hela tiden.

ritsem

Men så oerhört vackert det är, Norrbottens vilda vackra län. Luleå hade jag varit i förut eftersom vi har familj där, men alla andra platser var nya för mig.

Och det gav verkligen mersmak! Någon gång vill jag fjällvandra med barnen, och jag vill också checka in någon gång på Kust hotell i Piteå som öppnade den här veckan. Så himla fint ställe, särskilt restaurang Tage med sin skybar högst upp i hotellet
Min lista till platser i Norrbotten jag vill återvända till kommer imorgon.

Och bäst av allt med hela veckan? När tåget rullade in på perrongen på Degerfors station och Milo och Jack kom springande mot mig. Som jag hade saknat dem. ❤️

Categories: Norrbotten

Tags:

About the Author

58 Replies to “Norrbotten – intensiva dagar i ett vackert län”

  1. When I read an article on this topic, bitcoincasino the first thought was profound and difficult, and I wondered if others could understand.. My site has a discussion board for articles and photos similar to this topic. Could you please visit me when you have time to discuss this topic?
    BB

  2. Pingback: 2contractors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.