9 Comments

Oktober – inte min allra bästa månad…
Ägnar mig därför så mycket jag kan åt min favoritsysselsättning; reseplanering.
I januari åker vi till Indien i sex veckor, och planen är som det ser ut just nu att uppleva Kerala i södra Indien med flodsystemet Backwaters, och så småningom resa med nattåg upp längs kusten till Goa. Där lutar det nog åt två olika boendestopp på stränder av lite olika karaktär.
Och så avslutar vi med några dagar i Bombay.
Just nu inne i hotellsökarfasen, vi är ju verkligen resekamelonter och gillar att lyxa ibland (har bokat en natt på Hilton nära Mumbais flygplats..) och mår ju alldeles toppen även i små enkla bungalows på stranden. Badar gärna i havet, men kul bryta av med pool ibland. Prisvärt, men inte nödvändigtvis det allra billigaste hela tiden.
Så det tar ett tag för mig/oss att hitta rätt. Eftersom jag är så planeringsnördig som jag är så lägger jag också mycket tid på att hitta precis rätt läge på boendet. Jag googlar kartor, läser reseböcker, resereportage och till och med ett indiskt resemagasin som jag tacksamt nog hittade på Readly (bra tjänst!)

Det tar tid. Men om jag får skryta lite så blir det oftast väldigt bra, med våra mått mätt. Faktum är att vi inte var riktigt missnöjda en enda gång under vår halvårslånga resa i Sydostasien (alla inlägg under kategorin 194 dagar), trots att vi bodde på massor av olika ställen i sju olika länder. (och de gånger det så att säga är sämre, typ litet och utan fönster eller i sämre läge, så är vi alltid fullt medvetna om det när vi anländer och slipper besvikelsen)

IMG_3503
Denna bild togs 18 september förra året på Arlanda, strax före vår avfärd mot Hongkong och ÄVENTYRET!

Categories: Asien Indien Reseplanering

About the Author

9 Replies to “Planering pågår…”

 1. Hej igen,
  Vad kul att planera nästa resa!
  Jag känner verkligen igen mig i mycket vill ha mer, som du skrev om tidigare. Han en väl börjat resa går det inte att sluta.
  Er sommar ser ut att ha varit fin!
  /Eva – mamman ni mötte i Lovina

  1. Hej Eva! Vad roligt, jag såg av någon anledning inte din kommentar förrän nu! Men ja, det är något speciellt, detta med att resa…
   Hälsningar till dig och familjen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.