3 Comments

Allt blev inte fantastiskt dessa dagar som vi spenderade i Rotorua, centrala Nordön, Nya Zeeland.
Vädret var ganska dåligt.
Stugan jag hade hyrt åt våra två familjer blev inte så bra, den låg visserligen jättefint vid en sjö men nära skogen så det var mycket flugor och eftersom vi körde väldigt budget (för att vara här på Nya Zeeland) så blev standarden, och tyvärr även renligheten, därefter…
MEN!
Bortsett från ovanstående så blev Rotorua en så intressant upplevelse. Den här naturen är verkligen unik, och jag är – totalt sett – glad över våra dagar här.

rotorua tour

Jag har redan skrivit om helt fantastiska Wai-O-Tapu, och om Hell´s Gate med bad i lera och svavel. Och en sak till som blev riktigt bra var att vi bokade in några guidade turer med Real Rotorua. Jag gick framför allt på magkänslan när jag läste om turerna, det är ett nystartat bolag som drivs av en kille som heter Stephen.

real rotorua

Den första turen vi gjorde var Thermal Path Tour, och det jag gillade var att Stephen var en så ”lagom” guide. Vi fick veta jättemycket intressant om naturen, om växter och landets kultur. Men utan att det kändes hurtfriskt och tidspressat, utan bara lugnt och trevligt.
Vi togs med till en otroligt fin naturlig varm källa i skogen, vi såg vulkansjöar, kollade på växter och badade.
En grymt bra introduktion till området, som jag verkligen kan rekommendera första dagen man är här om man vill skapa sig en bra överblick.

img_1190

Eftersom vi var så nöjda med första dagen bestämde vi oss för att boka in även Morning Lake Tour, som var riktigt bra. Älskade promenaden runt vid Hamurana Springs, med bland annat en källa som tydligen förser större delen av Rotorua med färskvatten.

hamurana springs

rotorua med barn

Så himla bra, trevligt och lugnt.

Vi gjorde även en tredje utflykt med Real Rotorua, och den blev en riktig highlight. I mörker, med pannlampor och med mycket spännande upplevelser. Återkommer om den!

rotorua med barn

Härligt bad under Thermal Path Tour.

rotorua utflykt

Våran lilla fotograf. Han tycker verkligen det är så roligt att fotografera. Här utanför bussen, tillsammans med Stephen.

img_4912

img_4907

**

Följ oss gärna på Instagram!

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

3 Replies to “Real Rotorua”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.