2 Comments

I helgen var vi inbjudna till premiären på Gröna Lund – det klassiska Vårkalaset. Hur mycket kändisar som helst som vimlade runt tillsammans med press och massa andra, och ja, vi hade verkligen tur med vädret!

Jag har varit på Gröna Lund många gånger förut, men aldrig i sällskap med mina två barn. Så här är mina intryck från detta besök i guideform från ett klassiskt sommarresmål i huvudstaden: • En ”behändig” nöjespark, ligger lättillgängligt på vackra Djurgården, och Djurgårdsfärjan ut från Slussen blir ett äventyr i sig. • Enkelt. Gröna Lund är egentligen ganska litet. Det är lätt att navigera och hitta dit man vill. • …och å andra sidan av saken så kan det stundtals också kännas ganska trångt. • Dyrt! Ja, priserna är ju ett dilemma. Jag tycker det är väl saftigt att ta 30 spänn för att ett barn ska få kasta tre bollar på några konservburkar i ett lotteristånd… Och 100 kronor entré per person, och 310 kronor för ett åkband. Det blir mycket pengar för en familj som vill ha en heldag på Grönan. • Lägg därtill en Slush-dricka (något sött klet i häftig, slingrande plastflaska) som Patrik köpte till Milo, Jack och kompisen Jonas – ja, 52 kronor STYCK! • …och å andra sidan så kostar ju det mesta här i världen av denna karaktär en del pengar, och det är såklart en proiriteringsfråga om man väljer att lägga pengar på det eller inte… • Det jag däremot tycker är dåligt är att man som medföljande förälder måste betala åkkuponger för att tex åka Veteranbilarna med sitt barn. Därför lönar det sig knappast att köpa kuponger istället för band, i alla fall inte om man har barn som vill åka mycket. • Men med det sagt så var det förstås jätteroligt att få springa bland alla attraktioner (med åkband) och njuta av allt! Inklusive Piratteatern som ges hela sommaren = MISSA INTE! Milo och Jack skrattade så att de kiknade

Femåriga Milos Grönanfavoriter: Miniradiobilarna, Flygande elefanterna, Piratteatern, Kärlekstunneln
Treååriga Jacks Grönanfavoriter: Hästen (Cirkuskarusellen), Flygande elefanterna, Piratteatern
35-åriga mammans favoriter: Eclipse, Kärlekstunneln
33-åriga pappans favorit: Ölen på Tyrols uteservering…
 Jack och Milo, iklädda hattar från Bangkok, åker Veteranbilarna
Vår egen ryttare Jack väljer självklart att rida på en häst i Cirkuskarusellen
 …medan Milo väljer en giraff!
 I Tuff Tuff-tåget!
Lite bonusinfo: Vid Tuff Tuff-tåget träffade vi också Tommy Körberg, och andra kändisar vi stötte på denna dag var bland annat Mikael Persbrandt (gick i t-shirt, ej tröja/jacka!), Marie Richardsson (gick in i våran Jack av misstag och bad såå många gånger om ursäkt)
Markoolio, Arne Hegefors, Linda Bengtzing, George Scott, Thomas Fogdö, Sofia Wistam, Marcus Allbäck, alla möjliga Let´s Dance-dansare, alla möjliga programledare, och ja, typ – alla Lite roligt som extra underhållning, även om barnen var helt omedvetna/ointresserade av detta faktum. För dem var det karusellerna som gällde – såklart!
 En bild tagen under premiäråket av Eclipse, Grönans nya superattraktion. Däruppe svävar bland andra Maria Montazami, Christer Fuglesang, Ola Rapace och många fler.
Och jo, jag åkte den faktiskt lite senare, i sällskap med min vän Kicki som jag turligt nog träffade på därinne på Gröna Lund! Och – jag överlevde!! Den var faktiskt ganska härlig att åka. Inget för den riktigt höjdrädde, men det känns inte som den går särskilt fort utan det är mest höjden som är grejen. Mycket behagligare än ”Fritt Fall Tilt” som jag tvingades åka på en pressdag för många år sen när jag var utsänd från Expressen för att testa nya attraktioner. FRUKTANSVÄRT!! 🙂
Bild tagen från Djurgårdsfärjan, på väg hemåt. Hej då Gröna Lund!

About the Author

2 Replies to “En dag på Gröna Lund”

  1. The assignment submission period was over and I was nervous, casino online and I am very happy to see your post just in time and it was a great help. Thank you ! Leave your blog address below. Please visit me anytime.

  2. Kul att det finns så mycket som verkar passa även mindre barn Det trodde jag faktiskt inte
    Men jag fattar inte att du vågade åka slänggungarn. Det hade jag alldrig gjort!
    kram kaisa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.