3 Comments

Dags att presentera ytterligare ett klassiskt sommarresmål som vi nyligen besökte. Vi hade tur med vädret och fick en riktigt fin dag bland alla dessa fantastiska djur!

Detta var andra gången vi besökte Kolmården, och jag tycker mycket om platsen. Inte minst för att det är en vacker, fridfull plats att gå runt i, med Bråviken nedanför.

Det kändes mer passande denna gång än förra, då barnen nog var lite för små för att uppskatta parken fullt ut. Men nu (3 och 5 år) blev det lyckat!

Djur som uppskattades särskilt var tigrarna, elefanterna, tapiren, noshörningen, zebrorna och förstås delfinerna! Vi hade turen att få se nya delfinshowen ”Life” på första premiärdagen och det var en upplevelse! Riktigt kul att se.
Även piraternas sälföreställning uppskattades av barnen.

Dock känns en dag nästan för lite om man vill uppleva hela parken ordentligt. Det är långa avstånd därinne, att gå från huvudentrén till Marine World (där bla delfinerna är) tog oss nästan en timme. Och är det dessutom mycket folk och köer… ja, då blir det svårt att hinna med allt på en dag.

Det kostar en del för en familj som vill göra Kolmården. Djurparksentré för en dag kostar 399 kronor för vuxen och 299 kronor för 3-12 åringar. Det positiva är att allt ingår när man väl är inne; delfinshow, åka Safari-linbanan osv. Sist vi var där hittade vi ett erbjudande via Ica-kortet och åkte inte mitt under högsäsongen, det kan vara ett tips om man vill komma ner lite i pris.
Ett tips är också att ta med matsäck, för matställena är utspridda och vi hade svårt att hitta något som passade alla. Det blev tillslut pannkakskiosken i Bamses värld för lunchen, men ja, där fanns bara pannkakor och våfflor att välja på. Hade någon velat ha typ texmex, kebab eller korv, då hade vi fått gått runt hela parken och äta i omgångar.

Förutom det självklara – alla djuren – Missa inte:
Life-showen, Delfinshowen anno 2013. Jättefin! Se!
Bamse-teatern: Ett kul nöje för barn 1-5 år.
Bamses värld. Spring runt och bland de olika husen. Besök Skalman, Lille Skutt, farmor, Bamse och Vargen och åk tekoppskarusell.

 Jack kramar Bamse!
Lek i den jättestora lekparken

Edit: En bonus, i efterhand, är att barnen verkligen fått ett intresse för djur! Vi köpte en fin bok i djurparkens butik om olika djur som finns på Kolmården, med mycket fakta om de olika djuren, och den är jättepopulär!

About the Author

3 Replies to “Kolmården”

  1. I’ve been troubled for several days with this topic. safetoto, But by chance looking at your post solved my problem! I will leave my blog, so when would you like to visit it?

  2. Ja det är kul, när den äldste sonen på 21 år, säger att: Kan vi inte åka till Kolmården ihop =)

    Annie, 3 söner på 21, 19 och 16

  3. Vad härligt det verkar! Roligt med en rapport från ett ställe som jag inte varit i sen jag var barn, då såg det nog lite annorlunda ut.
    Känns som det är dags att ta med mina egna barn dit! Tack för inspirationen!
    /Linda, tvåbarnsmamma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.