10 Comments

Att boka en jorden runt-biljett är en aning mer komplicerat än typ tur-och-retur Bangkok, som vi har kört med rätt ofta tidigare.
OJ vad jag har läst på, surfat runt och funderat – hur gör man?

Som det planeringsfreak jag är, och som vill ha kontroll på varje del av resan, så har jag hela tiden känt att jag vill prova att boka själv (jag skriver jag eftersom det är jag som är bokningsansvarig 🙂 men självklart är Patrik även med i planerandet, men jag är väl den ”lite” mer besatta av oss båda)

Det finns ju några resebyråer som är inriktade på bland annat jorden runt-biljetter, som Kilroy och STA Travel, och först var jag väldigt inne på att ta hjälp av någon av dem. Men så började jag hårdplugga Star Alliance reseplaneringsverktyg för jorden runt-biljetter, är ännu inte säker på att det blir det i slutänden, men kanon för att bygga sin egen rutt med hjälp av världskartan.

Det är ju inte det allra enklaste att välja ut vilka länder vi ska besöka. Om vi tar fram en kartbok slutar det lätt med att allt, allt, allt känns spännande, intressant, roligt, och så vidare. Dessutom finns det en hel del att förhålla sig till i en så kallad alliansbiljett (som jag är mest inne på just nu), som antal flygmil, stopp, mellanlandningar mm) Och vissa resmål gör att biljetten av någon anledning blir jättemycket dyrare. Man kan också välja att färdas själv, tex via buss/tåg mellan länder och på så sätt ”tjäna” ett stopp i biljetten. Ja hjälp, det har tagit TID att förstå sig på detta.
Dessutom ska det ju tas hänsyn till budget – vad det kostar att befinna sig I de olika länderna kan ju vara mer avgörande än vad det kostar att resa TILL dem. Och visumregler, klimat vid den tänkta restiden mm.

Men under vintern har det börjat växa fram en tänkt rutt. Och idag fick jag ÄNTLIGEN tid att sätta mig ordentligt med planeringen igen.
Fick panik i mitten av dagen när hela planeringen såg ut att falla för att jag hade fattat en rätt viktig sak fel i det där planeringsverktyget. Bara att andas djupt och försöka lära om…

Planeringsdagen slutade i alla fall med att jag hade bytt ut det tidigare tänkta Mauritius mot Seychellerna (gav totalt färre flygmil) och petade in Jamaica på slutet istället!

Det hinner säkert ändras någon mer gång, men så här såg det i alla fall ut när jag satte punkt för idag:
• Seychellerna • Sri Lanka • Indonesien (Bali/Flores) • Nya Zeeland • Söderhavs-ö/ar • Nicaragua • Costa Rica • Panama • Jamaica • New York

Skärmavbild 2016-02-20 kl. 23.09.41

About the Author

10 Replies to “Resrutten börjar ta form”

 1. Ni kommer ju få en superhärlig resa och vilken härlig familj ni verkar vara! Söker ni boende några nätter i Auckland har vi två gästrum med eget badrum på nedervåningen av vårt hus och det är en helt seriös inbjudan. 🙂

  1. Åh men tack snälla Marie! Vad glad jag blir! Det skulle vi mer än gärna göra. Jag har varit inne på din blogg och allt känns ju jättespännande!
   Jag mejlar till dig! 🙂

 2. Hej,
  Ska bli så intressant att följa den här planeringen och resan! Det vore kul om ni skrev ett inlägg med varför åker ni tillbaka till Bali och var på Bali ska ni åka den här gången? Eller vill ni tillbaka till norra Bali där ni var sist?
  Tack för en fin blogg!

  Mvh Lina

  1. Hej Lina!
   Bra tips, det ska vi göra! Vi har inte spikat vad vi ska göra på Bali, men det var något speciellt där tyckte vi. Jag återkommer när vi spikat lite mer!
   Hälsar ida

 3. Vi gifte oss ju på Mauritius så min dröm är faktiskt sechellerna ! Har hört att det verkligen är paradiset på jorden!!!! Jamaica har ju mkt att erbjuda så ha med det! Bara varit där en gång! Men åker gärna dit igen! Kram

  1. Åh ni gifte er där ja, vilken dröm! Har du bloggat om Jamaica? (jag kan ju förstås kolla själv om du gjort det 🙂
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.