1 Comment

Yes, det blev ju en riktigt bra dag i Hongkong! Vi väckte Jack 11:00 (!) så jag var en smula orolig för hur dagen skulle bli. Men vi tog spårvagnen mot Central Market, en stor hit. Jag är övertygad om att det är en av sakerna barnen kommer framhålla som höjdpunkt med Hongkong i efterhand, det är tvåvåningsspårvagnar, mycket fina, och extremt billiga. 6 kr för hela familjen, och finfin sightseeing ingår!

På andra våningen, längst fram, i spårvagnen

Sen åkte vi Mid Level-rulltrapporna. Världens längsta täckta rulltrappesystem, sägs det. Rullstrappor som leder uppåt, uppåt – väldigt högt – och som nyttjas av väldigt många pendlare per dag (istället för kollektivtrafik) Också gratis, och Milo och Jack var MYCKET nöjda.

Bild utanför vår trappuppgång på Connaught rd West på Hongkong-ön. Lite annorlunda än tjusiga hotell, men vi gillar verkligen att vara mitt i det vanliga livet

En kort promenad och vi hamnade i Hongkongs zoologiska och botaniska trädgård! Ytterligare en gratishöjdare. Vi fick se en orangutang som både kastade sig i lianer och dansade (!) (alltså ej cirkus utan i sin inhängnad, jag tror faktiskt han gjorde det rent spontant) och många andra fina apsorter, sköldpaddor, en väldigt stor orm och fåglar i mängder.
Här fanns också en lekpark, alltid populärt, och nudelsoppa. Jättemysigt ställe, fri entré, grönt och vackert!

 ”Du måste ta kort på mig och den här statyn med en apa och henne fina apbebis, mamma!” Självklart, min Milo! I zoologiska trädgården, som vi verkligen gillade!
 Fontän i trädgården

Världens längsta täckta rulltrappesystem! Barnen var ÖVERLYCKLIGA för varje ny rulltrappa som tog vid!
Paus under rulltrappeåkningen, spanar ut över Hongkongs SoHo
 Zoologiska/botaniska trädgården

Därefter promenad igen, mer spårvagn, lite koll i affärer, ännu mera spårvagn och sen var vi hemma. Milo ville gå till lekparken på andra sidan gatan, vid havet, och Jack ville hem. Så jag och Milo hängde själva en stund. Avslutade dagen med middag hemma, dusch och film.

Jag gillar Hongkong! Det är kul att bo mitt i ett vanligt bostadsområde, jag gillar ju sånt. I vår trappuppgång bor helt vanliga Hongkong-bor och vi delar hiss med både barn och vuxna på väg ut och hem till skola, jobb och affären. Gillar även skylinen, otroligt snyggt att blicka ut över Kowloon på andra sidan, och ja jag gillar också spårvagnen. Imorron åker vi ända till slutstationen och tillbaka, det blir kanon!

Måste avsluta med att ge Milo en enorm eloge för denna dag! Han kan mycket väl ha gått en mil idag, och han klagar ingenting. Han går och går, i denna otroliga värme, och han hittar hela tiden nya saker att se och upptäcka, och han knallar på. (Jack är förstås också duktig, men han sitter i sin vagn medan Milo bara går och går och går… så ja, idag förtjänar Milo lite extra cred!)

 Lekpark i zoologiska trädgården
Hongkongkväll
Med Milo på egen utflykt till lekparken. Här är han lokförare och jag passagerare, och han kör mig i tåget till ”den dansande apan i parken i Hongkong”

Utsikt från vårt fönster!

About the Author

One Reply to “Rulltrappor, en dansande orangutang och en väldigt häftig spårvagn”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.