12 Comments

safari sri lanka

Under de dagar som vi var i de centrala delarna av Sri Lanka, och besökte golden temple med alla aporna och Lejonets berg i Sigiriya, så gjorde vi faktiskt ytterligare en utflykt – safari i nationalparken Minneriya.

Vi visste inte så mycket om vad som väntade, men vid det här laget litade vi så mycket på vår chaufför Channa (som vi hittat via detta reseföretag) att vi gick helt och fullt på hans tips för vår tredje dag här, utan en enda googling på egen hand.

Väldigt wild and crazy för att vara mig, som alltid kollar upp allt i resväg typ hundra gånger och jämför priser och har stenkoll på vad som väntar.
Men det var faktiskt jättekul att bara hänga med! En jeep med chaufför kom till vårt hotell klockan 15 på eftermiddagen, vi hoppade in och kördes till nationalparkens entré.

nationalpark sri lanka

Sen åkte vi in i nationalparken, och först åkte vi in genom en fin skog på en väg. Det kändes väldigt fritt och barnen tyckte det var hur kul som helst att man fick stå upp i jeepen.

minneriya sri lanka

nationalpark sri lanka elefanter

Fram längs slingriga vägar, plötsligt dök en apa upp, sen en påfågel.

Och så småningom: elefanterna!

elefanter sri lanka

– Jag fick tårar i ögonen när jag såg elefantbebisarna! utbrast Jack efteråt, och det var ju rörande fint att höra.
Det var nästan detsamma för mig. Det var så himla fint att se elefantungarna (och såklart deras föräldrar) i det vilda, och veta att det var deras naturliga miljö.

safari sri lanka barn

sri lanka med barn

Vi åkte nog runt två timmar inne i parken, och förutom att vi såg elefanter, påfåglar, apor, vattenbufflar, pelikaner och många andra sorters fåglar, så var det väldigt vacker natur.

safari sri lanka

Jag förstår att det finns andra mer storslagna safarin än detta, men för oss var det en toppenfin utflykt, och parken låg inte mer än 20 minuter från vårt hotell (Camellia Resort) så allt var så smidigt.

resa med barn sri lanka

Entrépriset var knappt 450 svenska kronor för oss fyra. Då var Jack (6) gratis, och Milo (8) betalade halv biljett.
Till detta tillkom sen själva jeepen och chauffören, totalpris 200 kronor.

safari sri lanka med barn

Vistelsen i centrala Sri Lanka blev ju ganska ”dyr” (ett väldigt relativt ord…) men vi har fått uppleva så fina stunder tillsammans, och barnen är jätteglada över upplevelserna. Så vi känner att vi gjort rätt som unnat oss detta, eller hur jag nu ska uttrycka det.
Och det kommer att komma MÅNGA dagar då vi inte gör nånting mer än att äta för några tjugor och bara göra ingenting.

resa med barn sri lanka

Så – vi är nöjda! Och rekommenderar ett stopp i den här delen av landet till alla som vill uppleva lite mer än bara sol och bad i Sri Lanka.

dsc08278

**

Följ oss gärna på Instagram!

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

12 Replies to “Safari bland Sri Lankas elefanter”

  1. Låter helt underbart! Om en månad ska jag och min familj upptäcka Sri lanka, längtar ännu mer när jag ser era bilder och läser om era upplevelser?

    1. Åh vad kul att ni ska hit, Pernilla! Ni kommer att få det härligt. Det är ett otroligt fint land! Och vänligheten bland invånarna är påtaglig, vi känner oss väldigt välkomna överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.