16 Comments

28 augusti startar vårt runt nio månader långa äventyr.
Det har varit så mycket annat ett tag, förra veckan hade vi tre visningar av huset varav den senaste i fredags, och reseplaneringen har verkligen kommit i skymundan ett tag.
Men nu längtar jag VERKLIGEN till att vi får tid att ta tag i den mer på allvar igen.
Ibland får jag trösta mig med att vi faktiskt har en grovplanering klar för inledningsmånaderna.

Såhär ser det ut just nu:

28 augusti = avfärd till Dubai, där vi kommer att tillbringa tre dagar.

pexels-photo-70439
Foto via Pexels.

Därefter vidare flight till Sri Lanka för cirka en månads vistelse. Här håller vi just nu på att spana särskilt på den östra sidan, som är ganska outforskad av den större massan turister än så länge (jämfört med sydvästra sidan)
Delvis för att vädret är bättre på den sidan i september, och även för att det känns roligt att upptäcka något som inte är så utforskat och omskrivet som till exempel Sri Lankas södra delar (som jag i och för sig också gärna vill uppleva, men vi får se, kanske får bli nästa gång)
Det innebär mer planeringspyssel, inte helt självklart hur man ska resa åt det hållet och var vi ska bo, göra och så vidare. Men har kollat på nattåg från Colombo, och det känns som det vore en kul start (vi gillar ju tåg 🙂 )
Vi vill gärna se något av inlandet också, kanske vandring? Vi får se vad det blir.
En hel del planering kvar där.

Land nummer tre blir Malaysia, och där först Perhentian Islands i runt tio dagar. Det ser jag också fram emot, ska vara jättefin snorkling nära land och blir lite mer klassisk sol&bad-häng, ja och så mycket snorkling för alla fyra förhoppningsvis.

width="3056"

Milo i plaskdammen i parken nedanför Petronas Towers i Kuala Lumpur, Malaysia, hösten 2013.

Flyg till Kuala Lumpur där vi tillbringar ett par dagar innan vi åker vidare till kära Bali.
Både KL och Bali besökte vi under vår Sydostasienresa 2013/14, och särskilt Bali ville vi så gärna återvända till.
Ska se lite nytt, har bokat en vecka på Lotus Garden Huts på Mushroom Bay på Lembongan island.
Sen ska vi återvända till Wivin i ”vårat” hus på norra Bali!!! Det blir bara några dagar denna gång eftersom det inte var ledigt mer än så den här perioden, men är så lyckliga över att få återvända till Villa Beranda och träffa henne och få bo i det fina fina huset.

Villa Beranda, Bali. Familjen Thunberg tillsammans med Wiwin. Foto Erik Thunberg

Mycket lyxigare än vi kommer bo under större delen av resan i övrigt, men ändå i Indonesien vilket gör det hela väldigt prisvärt (även om det fortfarande är lite dyrare än vad vi nog kommer försöka hålla som vår ”vanliga” budget, och den kommer jag förstås att återkomma till framöver!)

Villa Beranda, Bali. Foto Ida Thunberg

Vi återvänder även till Gili Air, där vi också trivdes så himla bra. Men efter det blir det bara för oss nya platser, först genom indonesiska ön Flores.
Där började det med att vi råkade höra talas om de trefärgade sjöarna vid vulkanen Kelimutu, blev sålda på bilderna därifrån och började läsa vidare…
Och ja, nu blir det nog runt tre veckor på Flores.

Och sen?
Kanske Sydney, eller direkt till Nya Zeeland som är vårt nästa längre stopp. Ingenting är bokat här än, men här vill vi – som det känns nu – spendera minst sex veckor, kanske mer.
Tanken är bland annat att hyra husbil och resa runt.

sydney
Hamnar vi här??

Sen?
Ja, det finns en del olika tankar.
Söderhavsö/ar, och sen över till nästa kontinent.
Vi drömmer om Nicaragua och Costa Rica, och pratar då och då om ett gäng länder i Sydamerika.
I ärlighetens namn händer det väl även att Karibien kommer på tal, särskilt sen vi fick det där tipset om några mer okända öar och hur vi skulle kunna ta oss runt bland dem..

Ja hjälp, mycket kvar att fundera över! Mycket kvar att boka, myyyycket kvar att läsa och leta fram.

Vi vill ju också se och uppleva mycket på många av de platser vi besöker, hitta roliga ställen att bo på, upptäcka, äventyra, komma nära.

Det är nog tur att det här med reseplanering råkar vara bland det absolut bästa jag vet…

Snart är det faktiskt bara tre månader kvar!

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

16 Replies to “Så blir starten på vår jorden runt-resa”

 1. Hej! Så härligt att följa er blogg. Den har fått mig att ta tag i tankarna kring att resa jorden runt runt.
  Vi var på Nya Zeeland i Januari och åkte husbil runt om på de båda öarna i ca 4 veckor. Vi hade otur med våran campervan och vad vi förstod på andra (som tog kontakt med oss på campingar) som hyrde av samma företag så var de inte heller helt nöjda. Euro Canper heter dem. En del av de klagomål vi och andra hade var att den inte var städad ordentligt, vår pump lät förfärligt till vattnet, varmvattnet la av, någon hade inte fått bilen i tid för de hade ”blivit av” med den.
  Ser fram emot att få följa er resa :-).

 2. Vi är också en familj som älskar att resa och har fortsatt att göra det sedan barnen kom. De är nu 5 och 7 år. I vintras var vi en månad på Kuba och det kan varmt rekommenderas med barn. Alla är så vänliga och hjälpsamma. Jag såg ju att ni ev hade planer på Karibien och jag tycker att Kuba då verkligen är värt ett besök. Vi har rest mycket även i Centralamerika (dock innan barnen) samt Indonesien, Malaysia mm. Vi var på perhention med vår äldsta son och det är fantastiskt. Om ni vill ha tips angående Kuba så hjälper jag gärna till. Vilket härligt och spännande år ni har framför er. Varmt lycka till på ert äventyr.

  1. Tack snälla du för vänlig kommentar! Tar till mig av tipset om Kuba! Jag sparar din mejladress i reseplaneringsdokumentet.

   Vad kul att ni trivdes på Perhentian! Ser mycket fram emot den vistelsen.

   Tack igen!

 3. Vill också rekommendera att åka med en egen chaufför på Sri Lanka. Tänk bara på att inte åka med dom som går på stranden och erbjuder sina tjänster. Vi åkte med en chaufför som var ansluten till landets turistorganisation och det funkade helt perfekt. Han ordnade allt åt oss. Allt från utflykter, hotell och matställen. Han fungerade även som vår guide och berättade vad vi såg utefter vägen. Vi har kontaktuppgifter till honom och han finns i Colombo!!

 4. Wow, tänk om ni aldrig kommer tillbaka? Nu när ni håller på att sälja huset och allt sådant. Finns det som en möjlighet efter resan, att ni inte kommer tillbaka till Sverige för ett tag? Resrutten ser ju fantastiskt ut och det drog fint i restarmen på mig när jag läste om rutten och det var längesedan sist den drog faktiskt. Ni kommer helt klart få det fantastiskt!

  1. 🙂
   Jo, vi kommer allt tillbaka… Det kanske inte riktigt verkar så, men vi är väldigt hemmakära, också 🙂
   Det är så roligt att du läser och kommenterar! Det skulle vara så himla roligt att träffas under vår resa. Jag ska skicka dig ett mejl inom kort, så kan vi ha kontakt även så om vi vill

 5. Var på sri lanka förra året med 3 barn. Tipset är att åka med en chafförer. Ta om vad ni vill o priser. De fixar otroliga resor med annorlunda boenden o upplevelser. Ialla prisklasser.
  Kul att följa er resa

  1. Hej! Tack för hälsningen!
   Ja, bra tips med chaufför! Ska kolla närmare på det.
   Roligt att du vill följa oss!
   //ida

  1. Roligt att du gillade 🙂
   Ja, få se nu.. Bali blir ju oktober och eventuellt en liten sväng i november efter Flores
   Synd att det inte var samtidigt! Tror vi hade haft det trevligt där om våra vägar hade korsats! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.