No Comments

En väldigt vanlig fråga vi får när vi pratar med andra i ämnet Att resa med barn är FLYGRESAN. Hur klarar vi den? Har vi några knep?

Först och främst är det svårt att ge tips som säkert funkar, barn är ju barn och det mesta kan hända… Men våra flygresor har ändå (peppar, peppar…) funkat riktigt bra hittills, och då har Milo flugit fyra gånger till Thailand hittills varav tre där Jack varit med.
Hur vi gör:
• 1. Är själva lugna. Det kan ju låta lätt att säga men faktum är att jag tror den egna inställningen är väldigt betydelsefull. Suckar du och pustar och oroar dig för den långa flygresan, ja då lär ju sig barnen att det här med att flyga är något jobbigt, istället för ett äventyr.
• 2. Vi brukar inte köra med räknande av tidsskillnad hit och dit och försöka styra barnens sömn natten innan flygningen eller nåt sånt. Vi kör på linjen att det bästa är att dom är på så bra humör dom kan.
• 3. Fullt laddade ipads (eller motsvarande). Ja, här är en viktig nyckel till framgången… Inklusive några filmer och spel som inte kräver internet.
• 4. Flygdagar är undantagsdagar. Detta är inte de dagar då kostcirklar och tandborstar står i centrum… Mutor och belöningar är mer än tillåtet. McDonalds på flygplatsen? Ja men visst? Du vill ha coca cola istället för mjölk säger du? Självklart! Mera godis? Varsågod!
• 5. Pixiböcker! Underbart bra. Ni vet de där små böckerna, finns med allt från klassiska bröderna Grimm-sagor till Blixten McQueen och Hello Kitty, i kortare och längre format. Jag gödslar mitt handbagage med dem och kan således hela tiden erbjuda en saga till det barn som önskar det.
Och de är ju naturligtvis bra sen även under själva resan på plats.
• 6. Förbereda barnen genom att berätta att det tar lång tid att flyga, men utan att framställa det som något jobbigt.
• 7. Prata om allt kul vi ska göra när vi kommer fram! Det finns ett mål, och nåt som är värt att vänta på…

 Jack (sittande) och Milo (sovande) på Bangkoks flygplats…

Categories: Okategoriserade

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.