23 Comments

milos-skolarbete

Milo lägger mycket tid på sitt skolarbete här i huset, och vi är förstås också med på ett hörn.
Det har blivit en hel del matte, och det rullar på jättebra tycker vi. Första matteboken, av två som vi har med oss, är nu i princip utgjord och det känns spännande med en ny bok.

Mest sitter han på övervåningen, i barnens egen del av huset. Det är härligt här eftersom det inte är några fönsterrutor i fönsteröppningarna. Så Milo sitter där och jobbar med den friska luften rakt in, och träden och havet utanför.

milo-intervjuar-sofia

En kväll när 3G-nätet fungerade riktigt bra (vi har lokala indonesiska simkort i telefonerna) då FaceTime:ade Milo med sin vuxenkompis Sofia (som även är Jacks gudmor) och gjorde en intervju med henne. Det var en del av uppgiften i arbetsboken i svenska, och det blev en mycket bra intervju!

Och i minnesboken skriver han om upplevelser vi är med om, och vi har också skrivit om olika valutor och hur man räknar om dom.

jack-skola

Även Jack kör på, med pysselböcker och framför allt med läsning. Han älskar att läsa, och vi laddar ner e-bok efter e-bok på ipad:en. Han har läst första delen i ”Vitnos”-serien, och har nu börjat på en ny bok, ”Team Scuba – Fyndet på havets botten”. Nu har han också börjat räkna talen i början av Milos mattebok, för att han plötsligt är så intresserad av matte.

Milo läser också på egen hand, just nu en Sune-bok.

Engelskan blir bättre och bättre för båda, det känns jätteroligt. Bästa träningen är förstås att de pratar väldigt mycket med icke-svenskspråkiga. De har ett helt gäng kompisar som kommer varje dag efter skolan, och det är så roligt att höra dem prata med varandra


Vi har även på eget bevåg dragit i gång med filmproduktionen som en del av skolarbetet. Milos och Jacks eget tv-program ”Jorden runt-snack med Milo och Jack” hade alltså premiär i helgen 🙂
Och det har de varit med och planerat mycket med själva. Vi har haft redaktionsmöte, antecknat, spånat idéer och gjort upp en planering för de olika avsnitten av programmen.
Sen är de med och bestämmer vad de ska säga och vad de vill berätta om, och vi har skrivit manuskort tillsammans.

Tanken är också att få in lite fakta om olika saker i programmet, sånt som de själva är intresserade av. Vi har tränat på att googla och anteckna.
De gillar att se på ”Lilla Aktuellt”, så det är förebilden till deras eget program. Och ”Sommarlov” ?  Det känns jätteroligt med detta som ett komplement till den ”riktiga” skolan.

img_4188
Googlade fakta om vulkaner igår kväll – research inför ett av de kommande tv-programmen.

**

Mer från The Sleepy Lagoon, där vi bor just nu.

Följ oss gärna på Instagram!

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

23 Replies to “Skolarbetet just nu för Milo och Jack”

  1. In the neonatal mouse utricle, ex vivo ablation of HCs with neomycin activated the Wnt target gene, Lgr5, in the striolar region and led to HC regeneration through mitotic and direct differentiation mechanisms Wang et al cialis online pharmacy The media can influence their audience through two related processes framing and agenda setting

  2. So I am just about to begin my 7th round of clomid sigh and wondered if anyone out there is in my boat accutane dose In Qsymia clinical trials, the peak reduction in serum bicarbonate occurred by week 4, and in most subjects there was a correction of bicarbonate by week 56, without any change to study drug

  3. In spite of the extra work, I did manage to increase my amount of exercise, and it helps buy stromectol 3 mg Among the breeds most affected by lymphedema, we can see the Bulldog, German Shepherd, Labrador Retriever, Great Dane and the Dachshund

  4. Tror jag sätter mig på planet och börjar mitt nya liv som guvernant i Indonesien….verkar vara ett lätt jobb med sådana grabbar….??…..

  5. Bättre skola är svårt att hitta! Fantastiskt! Vilka erfarenheter och kunskaper Milo och Jack har med sig i livet, det är få förunnat! Följer er resa med spänning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.