No Comments

Vi har rest mycket, mycket, mycket i Thailand med våra barn när de var små.
Nu har vi fått en väldigt relevant fråga från en av våra läsare, om hur vi har tänkt när det gäller säkerhet i bil med barnen.

Bästa familjen! På Jacks tvåårsdag

Såhär: Vi reste med Milo till Thailand för första gången när han var åtta månader och vi reste runt i landet i två månader. Då hade vi med oss en barnstol av enklare ”babyskydd-typ”. Inte med insatsen i botten utan ”bara” en stol som vi fäste med bilbälten.
Samma sak när vi återvände när även lillebror Jack var född och vi gjorde en rundresa på typ åtta öar under två månader med två barn, 1 och 2 år gamla. Vi hade enklare barnstolar som i och för sig inte levde upp till svenska standardstolar, men det vi istället tänkte på var:
* Att vi åkte så lite bil som möjligt. Vi såg till att ta oss fram rätt mycket via tåg, framför allt, och även båt.
* Att vi ”lärt känna” chaufförerna innan vi åkt på längre färder. Det gäller för övrigt fortfarande. Det blir ju ett lite mer ”oklart” tips, för hur gör man det? Men ja, om vi ska åka en längre sträcka så ser vi alltid till att prata igenom allting med chauffören – vad som är viktigt för oss, att det finns bilbälten, att vi inte vill åka fort, att vi inte har bråttom, osv osv.
Jag tror faktiskt att detta är det viktigaste tipset, att ha en bra chaufför som ni känner er trygga med och pratar bra med.
* Om man ska resa, typ, mellan flygplatsen och till ett resort eller till exempel till Koh Lanta (dit många svenska barnfamiljer åker) kan man boka sådana chaufförer/taxi-resor direkt, som har barnanpassade bilar. Hör i så fall av er direkt till ert hotell och be om barnstol.

Categories: Asien Thailand

About the Author

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.