2 Comments

1. Nej nej nej!! Ställ inte in en låda längst in i bortre hörnet av klädkammaren och tänk att ”jag går igenom den senare”. Risken är stor att det tar typ åtta år innan den dagen kommer.
2. Ha inte för många hyllor och skåp för prylförvaring, de blir nämligen snart fulla. Det är bättre att ha betydligt färre prylar.
3. Nej, det är inte alls särskilt troligt att det där du står och håller i nu i affären kommer vara ”bra att ha” framöver.
4.Om du inte har använt det på fem år behöver du inte spara det. Jag lovar, du kommer inte att sakna det.
5. Absolut, det var en fin tid du och den där klänningen hade tillsammans. Ja, jag vet att det var jätteroligt och att du och klänningen har upplevt jättemycket kul. Men allvarligt Ida, det var 10 år sen. Den sitter inte som den gjorde då, och du är betydligt mer sällan ute och snurrar runt på festivaler och eviga festkvällar nu för tiden. Och om du nu är det så kommer du ändå ha på dig något annat – inte den här klänningen. Släng.

FullSizeRender 2

Det känns som att vi rensat och rensat, packat, städat och rensat lite till i en evighet men det tar ALDRIG slut!
Och då tycker jag ändå inte att vi är några stora samlare. Tvärtom köper vi inte så mycket prylar, och har försökt hålla ner på grejer som tar sig in i vårt hus.
Men ändå!!
Men, det är samtidigt befriande måste jag säga. Varje sopsäck som far iväg till tippen är lite välgörande för själen. Jag tror det också är väldigt bra att vi inte flyttar direkt till något annat, utan ska magasinera våra grejer nu. Annars hade det nog varit lättare att låta än det ena, än det andra slinka med till nästa hus.
Nu är vi betydligt hårdare. Vi har inte så mycket utrymme att förvara grejerna på, och nu när vi väl bestämt oss för att göra det här så känns det liksom som man vill göra det ordentligt.
Varför flytta med en ljusstake vi inte tagit fram ur skåpet på sju år? Eller den där tröjan jag inte använt sen 2007?

FullSizeRender 2

Barnen gjorde ett superduktigt ryck i helgen, när vi gjorde en storrensning i deras rum. Det är ju inte alltid så lätt det där att sålla bland leksakerna, men det känns ändå som en bra tid att göra detta.
De har blivit större och växt ur en hel del leksaker, och detta säljs, skänks eller slängs nu istället för att bara ligga kvar och ta plats (som det säkert hade gjort alldeles för länge annars)
Plus att de också fått packa ner sådant som de vill ha kvar till nästa hus.
Och lite leksaker har de såklart kvar, vi ska ju inte flytta riktigt än. Och våren är här och de är ändå mycket utomhus, så lego, några pysselböcker och självklart vanliga böcker räcker utmärkt.

Nästa hus. Oj oj oj. Jag ska bli The queen of att leva med få saker omkring mig.

För en stund sen åkte Patrik med ytterligare en fullastad släpkärra med grejer på som han hade rensat ur stallet. Jag har ingen aning om vad det var han slängde. Men jag kan garantera att jag inte kommer att sakna det.

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

2 Replies to “Fem råd till mitt framtida hus-jag:”

    1. 🙂 Jag hade faktiskt långtgående planer på det för några månader sen, men det blev aldrig riktigt av. Har dock stått på annan loppis, och det rensade i alla fall bort en del av allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.