3 Comments

Det är ingen liten gullig pittoresk by vi anländer till. Nej, vi blir avsläppta utanför en bensinmack i en hetsig gatukorsning med motorcyklar överallt.
Som tur är har jag förvarnat mamma och pappa om att Ubud kan ge ett lite rörigt första intryck. Men att det blir bättre, det kommer att bli bättre.

ubud-organic

Jag, Patrik, Milo och Jack var även här för tre år sen, och ville gärna tillbaka till Ubud. Den lilla staden som lockar till sig konstnärer, författare, yoga-folk, digitala nomader och förstås alldeles vanliga turister och Balineser.
Om ni har sett filmen ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” med Julia Roberts i huvudrollen, eller läst boken med samma namn, så är det här hon är när hon är på Bali för att finna sig själv.

ubud-night

Jag förstår Julia (eller Elizabeth Gilbert, som författaren heter) Om jag hade känt ett behov av att hitta mig själv hade jag definitivt valt Ubud som platsen för detta.
Jag tycker enormt mycket om den staden. Bakom trafiken hittar man mängder av små butiker, med en salig blandning av konst, souvenirer, märkeskläder och fantastisk inredning.
En marknad som är ett härligt kaos av ALLT.
Restauranger som gömmer helt fantastiska bakgårdar bakom fasaderna. Gårdar som ligger ut mot risfälten som breder ut sig mellan byggnaderna.

Här finns Monkey Forest, detta naturreservat som är apornas hem. Här finns också omgivningar som verkligen är Bali. Återigen dessa 100 nyanser av grönt.
Alla blommor i alla tänkbara färger.
Tack vare den stora blandningen av människor går det också att hitta all tänkbar mat här, och hälsotänket är påtagligt med mycket organiskt, vegetariskt och raw food i utbudet.

Vi hade fina dagar här. En hel del shopping, och vi som nu hade lyxen att kunna skicka hem lite saker i mammas och pappas resväskor, passade på att fynda skor till barnen (i större storlekar, så att de passar när vi kommer hem), och lite saker som vi tänker ska passa fint in i vårt nya hus (när vi nu hittar ett sånt 🙂 )

marknad-ubud
Foto: Milo, som blivit enorm fotointresserad och vill fotografera hela tiden. Väldigt roligt, såklart!

God mat, sköna poolbad och som kronan på verket en cykeltur utöver det vanliga. Mer om den i ett eget inlägg.

ubud-marknaden

ubud-bali

Categories: Bali JORDEN RUNT Ubud

Tags:

About the Author

3 Replies to “Ubud – Balis gröna sköna hjärta”

  1. Åh så härligt, utbud säger du att stället heter ! Hur tar man sig dit på bästa sätt och bokar hotell etc ? Tar man endast flyg och bokar när man kommut fram och hur långt från flygplats, transport från flygplats ? Tar emot råd råd och tips från er med glädje. Så kul att få följa er på ert äventyr ha de så gott och lycka till med allt kram Rose från Degerfors med pappa Anders som magister och senare chef, och mamma Anita som kollega.?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.