11 Comments

Vi har alltid varit bra på att göra utflykter, stora som små, långt borta och nära.
Nu under hösten och vintern har vi legat ganska lågt, både av tidsskäl och ekonomiska skäl. En jorden runt-resa och en flytt kräver ju sitt.

IMG_8297

Men i helgen gjorde vi något väldigt smart. Efter Milos simtävling i Kristinehamn i lördags checkade vi in på gästgiveriet Ölme prästgård, som ligger strax utanför Kristinehamn.
Jag har varit där förut, bland annat med mamma (som är präst) som arbetade en del här under 1990-talet när det alltså fortfarande fungerade som prästgård och samlingslokal för församlingsborna.
Plus att Patrik och jag bodde här på vår bröllopsnatt i maj för fem år sen (då var det dock inte samma ägare som nu)

olme

Men som familj har vi inte varit här, och eftersom vi har barn som gillar mat (tack och lov!!) så kändes detta som ett bra val.
En rolig sak var att vi fick bo i pastorsexpeditionen, där mamma (och inte minst alla präster även långt bak i historien) har suttit och arbetat genom åren. Idag finfint rum med bäddsoffa till barnen.
Historien sitter på många sätt i väggarna här, präster avbildade på tavlor och rummen som finns till uthyrning har namn från förr som ”vigselrummet” och ”prästfruns”.
Som utsikt har man också Ölme kyrka, för att riktigt få känslan av var man befinner sig.

olmeprastgard

Det knarrar i golven när man går och man är omgiven av gamla möbler, kristallkronor och lugn musik.
Efter en galen vår där det känts som att vi inte gjort annat än flyttpackat och rensat, slängt och dessutom försökt få en vardag att fungera med sin planering, heltidsjobb och aktiviteter så var det verkligen som en lisa för själen att checka in här för ett dygn.

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 08.59.18

Jag kan säga att vi sov som barn alla fyra (alltså i bemärkelsen barn som sover gott och utan avbrott en hel natt..) Under vintern har jag ofta vaknat till under nätterna, yes det är sannolikt lite för högt påslag av stress/ständigt pågående logistikplanering i huvudet just nu…, så det var en grymt fin känsla att vakna upp där på pastorsexpeditionen och känna mig UTVILAD!
Dessutom: vi åt väldigt god mat, som vi INTE lagade själva.

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 08.58.03

Vi behövde ju heller inte diska.
Vi pratade, mycket, alla fyra. Vi packade inte en enda flyttkartong. Och vi hade roligt!

Skärmavbild 2016-08-11 kl. 08.57.42

Roligt att verkligen varmt kunna rekommendera en så fin plats i vårt närområde. Värmland i våra hjärtan, ju!

olmeprastgard1

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

11 Replies to “Utflyktstips: Ölme prästgård”

  1. After reading your article, it reminded me of some things about gate io that I studied before. The content is similar to yours, but your thinking is very special, which gave me a different idea. Thank you. But I still have some questions I want to ask you, I will always pay attention. Thanks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.