7 Comments

Det här blev (också) en så himla bra dag, och jag tror faktiskt jag är lite endorfinstinn fortfarande för egentligen borde jag sova men ville så gärna titta igenom Patriks bilder från dagen först…

Så det fick bli ett blogginlägg också!


Vi åkte idag till Tongariro national park, en timmes bilresa från Taupo (där vi bor i tre nätter) Nationalparken är känd för mycket, och inte minst att detta i mångt och mycket är Mordor i Sagan om ringen-filmerna.


Första snön vi sett på ett tag!! Dock på, enligt mig, behagligt avstånd… 

Jag är ingen Lord of the rings-kännare, tvärtom, men Patrik har koll och blev vår sagoberättare under vår åtta kilometer långa vandring. Blev spännande berättelser om Frodo och Gollum och allt möjligt.

Dessa vulkaner på våra bilder spelar till exempel en viktig roll i filmerna


…och detta vattenfall – som Milo och Jack badade i, typ 10 grader – också:


Och även om man är helt ointresserad av Sagan om ringen så är detta en fantastisk plats för vandring ändå. Det finns leder i alla tänkbara längder och för alla nivåer.

En väldigt fin och speciell nationalpark.


Frukt- och vattenpaus.

Coola killar, som verkligen älskar att vandra


Mera fika! Lunchmackor efter vattenfallsbad.


Bara att åka bil genom detta landskap var häftigt. Här är förresten vår kära bil som nu har burit oss en månad över stora delar av Nordön.

Och sen åkte vi för andra kvällen i rad till ett jättehärligt ställe här i Taupo – Spa Thermal Park. Ett stort grönområde, och en plats där hett källvatten kommer rinnande ut i floden Waikato.

Så just där detta sker blandas det heta vattnet med flodens kallare, och det är en populär badplats för stans invånare. Unga, gamla, med picknick, musik och ofta i större sällskap som kom och gick medan timmarna gick. Både igår och idag på kvällarna har vi hängt & badat där i flera timmar.

Perfekt avslut på grym dag idag!

Men nu SKA jag sova… 🙂

About the Author

7 Replies to “Vandring i Sagan om ringen-land”

 1. Vilket ställe! Har missat några inlägg så nu måste jag läsa ikapp. 🙂 Det är nåt särskilt med vattenfall. Hoppas att hitta nåt härligt vattenfall att bada i på vår stundande Sydostasienresa. Har för mig att ni var på nåt fint ställe i Laos på förra resan, får väl leta runt på er blogg efter det inlägget. Hoppas ni får en fortsatt fin vistelse i NZ!

  1. 4000 islands i Laos!! Där trivdes vi verkligen. Och Luang Prabang – där finns det finaste vattenfall jag nånsin sett, och där kan man bada. Helt enormt.
   Sök på vår blogg för fler bilder därifrån.
   Tack snälla! Och vad härligt med en stundande Sydostasienresa. Asien är speciellt, så är det bara!!

 2. Åh vad jag blir nostalgisk när jag ser era fina bilder från Nya Zeeland. För ungefär hundra år sedan (känns det som) var jag med min klass på Outdoor Pursuit Camp just i Tongariro NP och klättrade, sov i grottor, vandrade mm. Varför har jag inte åkt tillbaka sen dess kan jag ju undra när jag ser era foton…

  1. Då förstår jag att du längtar tillbaka! Vilken upplevelse det lät som ni var med om då! Häftigt!
   Åk tillbaka, du kommer inte att ångra dig 🙂
   Tack för kommentaren!

 3. Häftigt att få se landskapet från filmerna! Skriver det igen, gillar verkligen att följa med på er resa här på bloggen, ser fram emot varje nytt inlägg!

  1. Tack snälla, det värmer verkligen! Det är sådant som gör att det känns så värt och roligt att lägga tiden/energin på bloggen. Tack!

 4. Kul stt läsa om er NZ- vistelse. Ni är hack i häl på dottern som nyss var på samma ställe som ni . De har nu vandrat på Coromandelhslvön och har just parkerat sig i Mount Manganui för en månad.
  Ha det fortsatt härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.