7 Comments

Julafton 2013 blev jättebra! Annorlunda, men fin.


Julveckan har vi tillbringat på en av våra favoritplatser på jorden, Freedom HutKoh Jum, där vi har varit förut och längtat att återvända till. Vår bungalow är enkel, med springor mellan brädorna i golven och några glasrutor finns inte i fönsteröppningarna.
Rakt nedanför oss ligger havet. 
Vi julpyntade vår veranda dagen före julafton!

På morgonen vaknade barnen och blev glada över att upptäcka ”julgranen” som hade tillkommit under natten (Patrik lånade en palm på restaurangen..) och dessutom med några julklappar i! Eftersom Milo och Jack visste att tomten inte skulle kunna komma till Thailand, och att de ju dessutom hade fått sin julklapp redan (Legoland), så blev de mycket glada och överraskade när det faktiskt hade hamnat några julklappar med deras namn på under julgranspalmen.

Julfrukost = banana porridge i restaurangen på Freedom.

Och efter frukosten la vi tillsammans julpusslet som farmor hade haft med från Sverige. 125 bitar! 
Efter en dag på stranden med snorkling tillsammans ute i havet så gick vi hem och klädde oss fina! Jack har på sig sin julklappströja: en t-shirt från Freedom, likadan som de som jobbar här har!

En viktig höjdpunkt: avsnitt 24 av julkalendern! Vi har sett samtliga avsnitt tillsammans hela familjen. (tack SVTPlay!)

Öppnar lucka 24!

Julmiddag på gång. Innan den spelar vi barnens julklappsspel, Lego Chima (som inhandlades på Legoland, vilket jag råkade säga till Milo. ”Men”, sa han förvånat, ”jag trodde det var tomten som kom med spelet?”. ”Eh.. ja.. alltså, tomten köpte nog det på Legoland, tror jag…”)
Freedoms julgran

Vårt ”julbord” i år blev en skön blandning av thailändska rätter som vi fick in i halva portioner, tack vare personalens välvilja! Supergott, vi var riktigt nöjda med denna sorts julmat!
Julelden brinner på stranden

Vi avslutade kvällen med att skicka upp rislampor i den svarta Thailandskvällen. En till farfar Lars däruppe på månen, och en som en tanke till alla vi tänker på och saknar därhemma.

En jul att minnas! Tack min familj!

About the Author

7 Replies to “Vår julafton, Koh Jum 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.