35 Comments

Packa inför en långresa med barnen – inte alldeles enkelt. Men vi är hittills, med några undantag, hittills nöjda med den packning vi hade med oss hemifrån.

Eftersom vi bokar flight för flight (enkelresor) så är det olika bagageregler på olika flyg, men vi har bestämt att vi håller oss till att jag och Patrik har max 20 kilo var i våra ryggsäckar.
Vi har också checkat in Milos väska några gånger, den är då runt 6-7 kilo.

INFÖR RESAN

Reseförsäkring (vi har via If)
Vaccinationer. Läs mer om dessa via denna länk
Internationellt körkort. Detta ordnade vi via MHF.
Nytt kreditkort med noll kronor i uttagsavgift i utlandet. Såhär valde vi.

PACKNING/UTRUSTNING

Ryggsäckar: Vi vuxna har Lundhags; en 75 liter och en 90 liter. Milo har en Burton-ryggsäck på 28 liter. Jack har en Haglöfs, 11 liter.

Patrik och jag har haft varsin mindre ryggsäck som handbagage, men där har vi ändrat oss och nu köpt en kabinväska på hjul som vi har som gemensamt handbagage där vi framför allt har kamerautrustning, datorer och sånt.
Min handbagage/data-ryggsäck kommer jag därför att skicka hem, så att vi inte har för många väskor att släpa på. Istället har jag köpt en större mjuk handväska som funkar både som strand/utflyktsväska och handbagage, och kan packas ner i stora ryggsäcken om jag vill bli av med den på resdagarna.

packning resa med barn

Reseapotek: Barnalvedon, både flytande och sup:ar. Lite plåster. Nässpray. Febertermometer. Tabletter mot turistdiarré. Några salvor som vi hade hemma, som bland annat funkar mot insektsbett (Xylocain) plus en salva mot eksem. Postafen (åksjuketabletter, Jack har problem med åksjuka och vi ger honom en halv tablett inför längre bildresor)
Mygga (spray till barnen, stift till oss)
Detta reseapotek kommer ju att uppdateras efter hand och efter behov, med inköp på apotek i länderna vi besöker. Men det ovanstående var med från början hemma.

Solskydd: Aco Sun – ett gäng krämer med spf 50 med från Sverige. Solskyddskläder med långa ärmar och långa ben från bland annat Arena och Polarn & Pyret. Här berättar vi mer om hur vi gör för att skydda oss och barnen från solen.

Kläder: Regel 1: så lite som möjligt…!
Det som är en annan utgångspunkt när vi packar kläder är att alla olika delar ska passa tillsammans. Alltså; inga shorts/byxor med mönster som bara passar till en viss tröja.
Nu har vi fortfarande lite för mycket kläder med oss, eftersom vi packade med en del som vi tänker slänga/skänka längs vägen.
Barnen har varsin träningsoverall och varsitt tunt vind/regnställ (McKinley resp TrekMates)

Skor: Alla har varsitt par gympaskor. Barnen har varsitt par sandaler som inte är öppna i tån. Flipflops till mig och Patrik.
I Sri Lanka fick barnen varsitt par badskor av Mr Kadira på Dyke Rest som de kan använda när de badar/snorklar, så de är numera också med.

Flytvästar. Har vi med till barnen. De är av märket Fladen och är ganska tunna/lätta. De har inte den där kragen som gör att man vänds rätt i vattnet, så om vi skulle ut i hård sjögång hade vi lånat andra västar till just den gången. Men i och med att båda barnen är simkunniga bedömer vi att dessa funkar jättebra för ”vanlig” båtåkning, kajakfärder mm.

Böcker till barnen: Via abonnemang på Kidsread.se , e-bokstjänst med barnböcker. Vi har också abonnemang på Storytel där vi laddar ner ljudböcker och en del e-böcker.

Elektronik: Patrik och jag har varsin bärbar dator (jag har MacBook Air, framför allt för att den är lätt och batteriet håller länge. Patrik har en vanlig MacBook). Två ipad:s (varav den ena dock verkar ha gett upp nu…)
Go Pro-kamera (vi köpte Go Pro Hero 4). En större och en mindre systemkamera.
Mobiltelefoner, både de vi själva använder och ett par gamla som fortfarande funkar hjälpligt och kan användas till spel och som får bli reservtelefoner om våra egna försvinner av nån anledning.

Barnen har hörlurar som de framför allt använder för att lyssna på ljudböcker när vi är på resande fot.

Smarta grejer: Små men starka ficklampor. Pann-ficklampor. Kniv. Multiverktyg. En bit rep som vi bland annat använder som tvättlina. Vattentäta telefonfodral som kan hängas runt halsen (används även att ha pengar i)
Hänglås (kodlås, så att man slipper bära på nyckel)
Vattentät väska, 10 liter (Ocean Bag)
Tre powerbanks för laddning av mobiler och ipad:s (väldigt bra, särskilt när det finns få kontaktuttag i rummet vi bor i)
Adapter.

packning långresa

Förvaring av viktiga saker: Jag köpte för längesen ett passfodral i skinn på Ordning & Reda. Det har varit, och är, sjukt bra! Här förvarar vi passen, och jättebra med fack på utsidan för boardingkort/andra biljetter man behöver i farten.
Finns även fler fack inuti, och här förvarar vi även ett par kontokort som vi inte använder så ofta och lite andra smågrejer. Det som är jättebra är att det är blixtlås runt fodralet, så att man alltid kan stänga igen det så att passen håller sig där de ska…

Vi har också ett skinnfodral i A4-format där vi förvarar utskrifter av bokningar, kvitton och annat som trillar in i kategorin ”viktiga papper”. Det är också bra att ha en plats att kunna förvara papper man inte vill ska vikas/knölas ihop.
Håller dock på att leta efter ett nytt liknande fodral med fler fack inuti.

Hygien: Vi köpte en necessär (denna från Kicks) som man kan hänga upp i en krok. Det är vi mycket nöjda med! Ofta är badrummen i rummen vi bor i små och det finns kanske ingen hylla. Väldigt bra att inte behöva låta produkter ta plats på en liten handfatskant eller stå på golvet.
I övrigt bara det mest nödvändiga i produktväg. Inga parfymer eller massa smink som tar massa plats…

Övrigt: Snorklar och cyklop hade vi med några hemifrån, och har nu köpt på oss mer under resans gång så att vi alla har en bra uppsättning. Här har vi satsat på bra kvalitet istället för billigast pris eftersom vi väldigt gärna snorklar tillsammans hela familjen.

packning resa med barn

**

Följ oss gärna på Instagram!

[sfp-page-plugin url=http://www.facebook.com/attresamedbarn]

About the Author

35 Replies to “Vår packning”

 1. E As in part D except that WT1 red was detected instead of BASP1 priligy fda approval However, Kang s research found that as a non canonical estrogen receptor signaling, estrogen related receptor gamma ERRG is highly expressed in gastric cancer and acts as an antagonizer, which induces the proteosome degradation of ОІ catenin and inhibits ОІ catenin TCF4 LEF1 binding to the targeted genes 51, 52

 2. [url=https://over-the-counter-drug.com/#]over the counter erectile dysfunction pills[/url] best over the counter flu medicine

 3. [url=https://over-the-counter-drug.com/#]best over the counter appetite suppressant[/url] strongest over the counter diuretic

 4. [url=https://over-the-counter-drug.com/#]over the counter medication for uti[/url] over the counter essentials login

 5. [url=https://over-the-counter-drug.com/#]over the counter cough medicine[/url] over the counter anti nausea

 6. Hello colleagues, good article and fastidious arguments commented at this place, I am trulyenjoying by these.My web-site Rejuviant Skin Cream Ingredients

 7. Hej! Det var nog mest så att vi inte hann med Kambodja, eller att vi åkte till Laos istället den gången. Var jättenära att åka till Koh Rong bla, men Angkor Wat kände vi att vi ville vänta med tills barnen är lite större (de var 3 och 5 då)

  Vi kommer vara i varma länder enligt planen, delvis pga packningen… inte så rustade för kyla ?

 8. Hej
  Så kul att få följa er resa! Vilket äventyr!
  Tack för bra pack-tips. Vi planerar en runtresa Vietnam-Kambodja-Thailand-malaysia under 3 månader i vinter. Vi reser med tre små barn, 2 1/2 år, 4 år och 6år. Vi har pratat mycket om hurvida vi ska släpa på flytvästar eller inte. Tänkt att det finns att hyra när vi ska åka båt men nu när ni skrev att ni hade med er blev vi osäkra. Ni som rest mycket, är utbudet dåligt eller är det för att det är dyrt att hyra?

  1. Se till att ta med egna kvaliteten på flytvästar i Asien varierar. oftast är det skit som legat i solen flera år

   1. Håller med! I och med att ni har så små barn rekommenderar jag absolut att ta med egna flytvästar om ni tänkt åka en del båt. Vår erfarenhet är att det sällan finns flytvästar i barnstorlekar, och de som finns är ofta gamla och i rätt dåligt skick. Att hyra flytvästar har jag inte sett att det finns, utan det brukar bara vara de som finns ombord på båtarna.

    1. Tack för era svar. Det blir till att packa med flytvästar.

     Vad är er erfarenhet av myggnät? Har ni med er egna eller brukar det finnas på rummen?

     1. Det har vi aldrig haft med, men vet att det brukar stå i många packråd. Tycker ofta det finns myggnät men visst, de kan ju vara lite solkiga och håliga

 9. Angående få uttag har jag alltid funnit det förträffligt ha med en liten grenuttag med flera eurokontakter. Bara att sätta i adaptern. Väldigt bra om man är fler en en person som reser. 🙂

 10. Roligt att läsa! Planerar ni att bara resa i varma länder eller var kan jag läsa om er rutt? Vi funderar på resmål i feb/mars, 2 mån ev till Kambodja. Har ni av någon anledning valt bort att åka dit eller har det inte hunnits med på tidigare resan när ni var i Laos o Vietnam?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.