12 Comments


Vi bestämde oss i sista stund för att hyra bil när vi skulle resa vidare från Honolulu till North Shore. Egentligen hade vi tänkt ta bussen, men med facit i hand är jag väldigt glad att vi valde bil. Även om avstånden inte är så stora på Oahu så underlättar bil livet betydligt.Vi hade bokat billigast tänkbara alternativ. Men när vi skulle hämta bilen i garaget sa killen där att vår bil tyvärr inte var klar än. 

Kunde vi tänka oss att ta en Mustang istället, för samma pris?


Alltså. Jag är ingen stor bilkännare precis, jag är nöjd om de fungerar, thats it. Men till och med jag måste medge att denna bil är väldigt cool och rolig att åka i.

Barnen väntade med bagaget på en annan våning i garaget och deras min när vi kom körande var obetalbar. Mustang är Milos favoritbil dessutom, av nån anledning har han alltid pratat mycket om just Mustang.

Så vi gled iväg, ut ur storstan och vidare österut. Körde kustvägen norrut och nådde efter ett par timmar fram till North Shore, som är den norra kuststräckan på ön där surfstränderna ligger på rad.
Här hade vi bokat rum på ett hostel, Backpacker Vacation Inn, som jag skrev om igår.
Dagarna här är lugna, barnen sover länge, vi äter rejäl frukost och ger oss sen ut på någon strand.  

Hela detta område är världskänt för sin surfing, precis allt andas surfing. Skyltar, atmosfären, butiker, människor som går, cyklar och åker bil med surfbrädor, osv.


Nu under vintermånaderna är det enorma vågor på de flesta stränderna på North Shore, och inte aktuellt med bad. Det är för farligt. Men några lite lugnare alternativ finns, och den strand vi fastnat mest för heter Malaekahana och ligger någon dryg mil från oss.


Roliga vågor att leka med våra boogie boards i, men tack vare att det är en lite skyddad vik så är det betydligt lugnare och mindre undervattensströmmar.


Dessutom toppenfin strand. Allt man kan önska sig.


Strandliv hela dagarna, och sen tillbaka till surfarstränderna nära där vi bor för att njuta av en solnedgång som varit lika fantastisk varje dag. 


Middag har vi ätit hemma varje dag, eftersom vi har kök i vårt rum passar vi på. Det är mysigt, och vi har alltid långa roliga middagar ihop. Det är verkligen grymt lyxigt med denna TID! Ingen brådska till nånting, vi har tid att äta länge, varje dag. Alla fyra tillsammans.
Vi har också kollat på surfartävling och sett havssköldpaddor, bland annat.

Sköna dagar! Vi trivs! 

Många skratt!

Happy life!

Varje kväll bjuder himlen på skådespel

About the Author

12 Replies to “Vår roadtrip på Hawaii”

  1. Inhibiting autophagy through autophagy related gene 5 ATG5 silencing potentiated antiestrogen mediated cell death, indicating that antiestrogen stimulated autophagy is prosurvival and a critical mechanism of therapy resistance 10 buying cheap cialis online

    1. Ja, vi försökte att inte låta alltför barnsligt uppspelta, utan sa samlat och lugnt att ”jaha, ja men det är väl okej…” ?

  2. Oj så fina bilder! Ni verkar ha det helt underbart 🙂 Är avis på de många vackra solupp/nedgångarna ni får se, är fascinerad av sol och himmel…det är något magiskt med dem! Ha det fortsatt bra er resa!

    1. Håller verkligen med om att det är något speciellt med skådespelen som himlen kan bjuda på! Går inte att se sig mätt.
      Tack snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.