No Comments

Hoi An – vilken stad! Sjukt fint med alla gamla vackra hus, floden som rinner genom stan, alla lanternor som lyser på kvällarna överallt och samtidigt närheten till havet. Stan förtjänar verkligen sin plats på UNESCO:s världsarvslista
Vi har haft bra dagar här, först i vår mysiga lägenhet hemma hos Jenny med familj i strandorten Cua Dai fem kilometer utanför, och sen några dagar på hotell inne i själva stan.
Med facit i hand kanske vi kunde ha nöjt oss med två nätter istället för tre i stan – den är inte så stor – men å andra sidan är detta lite lyxen med att vara borta så länge, man kan “unna sig” att ta det lugnt istället för att maxa varje stund av resan. Jag tror också att det är ganska nödvändigt för att barnen ska tycka det är så roligt att resa som de fortfarande tycker – att de inte behöver göra saker varje sekund, utan vi kan lägga en förmiddag då och då på att måla i målarböckerna eller leka med bilarna hemma där vi bor.

Vi har gått mycket på de små gatorna, ätit på uteserveringar med flodutsikt, fikat på små caféer, besökt matmarknaden, kollat på kinesiska tempel, på den berömda japanska bron, badat i poolen på hotellet, och ja, bara tagit det lugnt.

Ikväll tar vi nattbussen till Nha Trang, där vi alltså vaknar upp imorgon bitti. Ytterligare tolv timmar söderut blir det

Milo i samspråk med en gammal båtgumma
Här – uppe på terrassen – åt vi första kvällen…
…med den här utsikten

 

 

Milo och Jack sitter och väntar medan Patrik handlar inne i vår närmaste Supermarket

Flera bilder kommer!


About the Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.