5 Comments

resa-med-barn-indonesien

Jack har vattkoppor. Tror vi.

Jo, det måste vara det. Men utan feber, och utan kli. Men med ett rejält antal koppor runt ena knäet och i ena armhålan.
Först trodde vi att det var myggbett. Men det kliade ju aldrig, och så började vi googla vattkoppor. Och ja, vid det här laget var utslagen snarare vattenblåsor. Så nu tror vi på vattkoppor.

Vi lever lugna dagar här i vårat hus vid havet på norra Flores.

Vi vaknar, bakar frukostbröd eller steker bara ägg. Vilar i hängmattan. Gör skolarbete och jobbar.
Planerar och spelar in barnens tv-program. Så himla roligt! det har blivit ett gemensamt projekt – skolarbete, praktik (för oss vuxna, på film/klipp osv..) och jättekul att höra dem planera och jobba inför kommande program. Igår gjorde vi till exempel research om havssköldpaddor. De lärde sig googla och Milo antecknade det viktigaste vi hittade.

Vi fikar på banan- eller mangopannkaka, lemongrass eller ginger-te och kaffe.
Badar.

Och barnen leker varje dag med barnen från byn som kommer hit efter skolan och vill leka.

vattkoppor
Vi lagar middag, av det vi har köpt hem från affären och marknaden.

Så när vi plötsligt en dag bjöd in två tyska killar på middag så bröt det ju av alldeles väldigt i dessa lugna rutiner. De bodde i några dagar på ett ställe nära oss, och vi träffade på dem även när vi var ute och snorklade.
Så vi bjöd in dem på middag, och det blev en kväll med färsk fisk, jordnötssås, nudlar, chilimajonnäs, jazz, öl, fanta och sprite.

resa-med-barn-indonesien-milo

Foto: Milo

När vi är hemma älskar vi att ha vänner hemma på middag så det var riktigt roligt att få förbereda och bjuda hem, och barnen tyckte det var jättekul och ville göra sig fina och gjorde allt dom kunde för att konversera på engelska med våra gäster.

En fin kväll!

Och en fin plats.
Patriks morgonbilder från vår alldeles egna strand får avsluta inlägget.

Här har vi det bra.

resa-med-barn-indonesien-maumere

resa med barn indonesien

skarmavbild-2016-11-19-kl-16-14-12
Här kan ni se programmet!

About the Author

5 Replies to “Vattkoppor och ett oväntat middagsbesök”

  1. Vilken härlig resa och tänk att ha förmånen att få ha med sig hela sin familj. Vattenkoppor som liten och utomlands i värmen är en jättebra kombo ?? De blir inte sjuka alls, några utslag bara…..

    1. Åh fy, nej det lät inte kul… Nej bättre som barn, som sagt!! Och om man nu kan säga så, så var detta verkligen rätt tillfälle/plats att få dem på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.