12 Comments

Jag skulle kunna skriva ganska mycket om funderingar kring det här landet, det är VÄLDIGT speciellt och fascinerande på flera olika sätt. Det finns så mycket lagar och bestämmelser kring en massa saker (man får inte ens dricka vatten i tunnelbanan – inte ens på perrongen, och det är höga böter om man bryter mot reglerna). Ja, allt som har med makt och politik att göra är svårt att få grepp om och fatta. Det mesta verkar på något sätt handla om pengar.
Samtidigt lyckas Singapore med att ha de stora världsreligionerna samlade inom sitt lilla lands yta, och alla lever här, sida vid sida. Det är moskéer, kristna kyrkor och hinduiska och buddhistiska tempel, och säkert flera andra religiösa slags byggnader som pryder staden, och folket delar grannliv och vardag i de stora lägenhetskomplexen som de flesta Singaporianer bor i.

Hur som helst. En av de märkliga saker som de har haft för sig här i Singapore är att bygga upp den konstgjorda ön Sentosa. Någon slags enorm nöjes- och strandpark som ska locka turister att bränna enorma mängder pengar på alla attraktioner som finns här (Universal studios, vattenparker, äventyrsland, beachklubbar, lyxhotell mm)

Vi åkte hit för att ha sett det, och för att gå på showen ljusshowen ”Songs of the sea”, som vi hade läst och hört gott om.

Själva Sentosa – ja, första intrycket var: plast. Det kändes lite märkligt att åka genom låtsasbergstunnlar och gå på en strand som man vet inte skulle ha funnits där på riktigt, egentligen. Det är lite svårt att förklara, för Sentosa är absolut fint på många sätt. Men kanske är det vetskapen om hur det är skapat, eller så är det helt enkelt så att äkta natur smakar bättre än oäkta…

Det var ändå kul att se det hela. Höjdpunkterna var att åka den taklösa bussen runt längs hela ”strandvägen” (det var faktiskt gratis = otroligt!), att gå över den roliga träbron ut till en liten ö – och förstås ”Songs of the sea”!
Showen blev ett lyckokast för oss. Vi hade toppenplatser, och barnen levde sig så mycket in i showen. De sjöng med i sånger och jublade åt de häftiga ljus/vatten-fyrverkerierna, och skrattade åt olika figurer som dök upp (i form av ljus)
Vi är jätteglada att vi gick på showen!

About the Author

12 Replies to “Vi hänger i Singapore 3 – Konstgjorda Sentosa”

  1. I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts on this kind of area . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this website. Reading this information So i am happy to convey that I have a very good uncanny feeling I discovered exactly what I needed. I most certainly will make certain to don’t forget this site and give it a glance regularly.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.