1 Comment

Ja, det är precis sådär fantastiskt som vi kanske innerst inne hoppades men inte riktigt vågade förvänta oss.
En villa i en liten by på norra Bali, intill grönskande plantage där det växer vattenmeloner, ris och vindruvor. Böljande berg i bakgrunden. En vacker tropisk trädgård med palmer och blommor i alla möjliga färger, gungor i trä, en liten bro över en damm.
Poolen som barnen, och vi, älskar.
Takterass med biljardbord och stora soffor, och utsikt över fälten.

Här jobbar Vivian, en jättehärlig kvinna som är alltiallo i huset. Hon lagar fantastisk mat, vi får önska om vi vill men ett vinnande koncept har verkligen varit att ge henne fria händer. Sanslöst gott!
Det känns naturligtvis sjukt lyxigt att en person finns här för att hjälpa oss, städa, tvätta, handla och laga mat, hon ordnar med taxi om vi skulle behöva, tipsar om utflykter. Och framför allt är det jätteroligt att fråga henne om hennes liv, och om Bali, och om maten hon lagar. Patrik har redan skrivit upp flera recept och hänger en del i köket när matlagning pågår, det blir helt enkelt som en inofficiell matlagningskurs.

Hittills har vi gjort i princip – ingenting. Helt enligt planen.
Eller jo. Vi har simtävlingar. Vi läser böcker. Vi dyker efter snäckor i poolen. Tränar på simning utan armpuffar (Jack) och dykning (Milo). Vi spelar biljard. Vi kramas. Går promenad till stranden som ligger en knapp minut bort. Vi hoppar i det ljumma havet.

Livet är kort sagt helt underbart.

 Fruktstund under halmtaket (salan) i trädgården
Utsikt från takterassen

 Vår vackra trädgård!

Rara Vivian hade förberett för fantastiskt god välkomstmiddag när vi anlände!

About the Author

One Reply to “Villa Beranda, Bali”

  1. Wow! Ser helt magiskt ut!!
    Är själv på Bali ni med sambo, baby 4månader 🙂 ska vara här i 2,5 månad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.