10 Comments

Hur beskriver man ens en plats som Wai-O-Tapu? ”En av de tjugo mest surrealistiska platserna i världen” läste jag på en resesajt.

Och nog kändes det ganska surrealistiskt att kliva in i detta vulkaniska landskap, där det bubblar från jorden, det dyker upp sjöar i olika färger på grund av de olika mineraler och gaser som finns i marken, het ånga, kokande lera, en sprutande gejser… Ja, vilken plats!


Här tillbringade vi flera timmar, och hade alla tänkbara väder under tiden.

Jack, Stella och Milo vid Lady Knox gejser

Våran fotograf ❤️

About the Author

10 Replies to “Wai-O-Tapu”

  1. Å vad roligt att ni är på äventyr går på samma skola som milo går/gick i märks verkligen att Milos klass saknar honom dom brukar säga undra vad Milo gör

    1. Hej! Tack för hälsningen! Milo saknar sin klass och skolan också, och återvänder till sin klass strax före skolavslutningen. ?

  2. Oj.. så fint! Verkligen kul att få uppleva lite av era resmål på distans. Det enda som är dåligt är att min ”önskelista” bara blir längre och längre. Nya Zeeland låg ganska lång ner på min lista men hoppade just upp ett snäpp.

  3. Om ni fortfarande är i Rotorua-området är ett hett (!) tips att besöka Kerosene Creek (nära Wai-o-tapu) för möjlighet att helt gratis och naturligt bada i en varm källa under ett vattenfall. Som i en saga! Och fin sandbotten till barnen (och er). Om ni åker tidigt på morgonen så finns dessutom chans att ni är helt själva där. Ett ännu hyfsat oupptäckt smultronställe bland övriga turister. Vi var där för en vecka sedan och älskade det! Roligt att följa er blogg föresten. 🙂

    1. Tack!! Vi kommer troligen återvända till det området igen så då ska jag kolla upp det, låter ljuvligt!

    1. Fast där luktade det inte alls mycket, i alla fall inte denna dag! Då fanns det många andra platser i området som luktade betydligt värre ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.